Cicle ‘Recuperació de sabers tradicionals a la cuina’

Activitats per a incorporar pràctiques quotidianes d’alimentació conscient i saludable

..
14/09/2023 - 16:08 h - Medi ambient i sostenibilitat Ajuntament de Barcelona

A l’octubre arriba ‘Recuperació de sabers tradicionals a la cuina’, un cicle de dues activitats per reflexionar sobre la importància de recuperar els coneixements tradicionals i incorporar pràctiques quotidianes d’alimentació conscient i saludable. El cicle s’emmarca en les commemoracions del Dia Mundial contra el Malbaratament i el Dia Mundial de l’Alimentació.

L’Aula Ambiental Bosc Turull (Passeig Turull, 2. 08023 Barcelona) acull el cicle ‘Recuperació de sabers tradicionals a la cuina’ a l’octubre. Les dues activitats gratuïtes ens ajudaran a recuperar coneixements tradicionals, incorporar pràctiques quotidianes d’alimentació conscient i saludable i a gaudir del bosc.

El malbaratament alimentari a casa és un dels problemes més actuals. Inicia’t en el món dels fermentats, un mètode ancestral per a conservar els aliments, allargar-ne la vida i potenciar-ne el valor nutricional. Passejarem pel Bosc Turull per conèixer les verdures de temporada que creixen als horts i aprendrem a fer xucrut, kvass de remolatxa i un altre encurtit de verdures que et podràs endur a casa.

A càrrec de Coralie Migeotte (naturòpata).

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia al correu aula@boscturull.cat (especificant noms, adreça electrònica i telèfon de contacte) o al telèfon: 932 133 945.

Passejarem pel Bosc Turull i coneixerem els garrofers, arbres que en plena tardor ens obsequien amb les seves garrofes. En collirem i baixarem a Can Carol per cuinar-les i fer xocolata de garrofa. Aquest fruit s’utilitza des d’èpoques antigues per obtenir farina de garrofa, amb la que obtindrem aquesta crema que recorda la xocolata, però més saludable, de temporada i de proximitat!

A càrrec de Joan Solé, de la Societat Catalana d’Educació Ambiental.

Activitat gratuïta. Cal inscripció prèvia al correu aula@boscturull.cat (especificant noms, adreça electrònica i telèfon de contacte) o al telèfon: 932 133 945.

Qui organitza?

Aquest cicle és coorganitzat entre l’Aula Ambiental Bosc Turull i l’Espai Consum Responsable, amb la col·laboració del Casal de Barri Can Carol, en el marc del Dia Mundial contra el malbaratament alimentari i el Dia Mundial de l’Alimentació.

Ens hi veiem!

..