“Comença a licitar!”, la guia pràctica per a empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària

Es va presentar el 27 de setembre en una sessió per professionals de l’àmbit.

..
02/10/2023 - 10:20 h - Empresa Ajuntament de Barcelona

Comença a licitar!” és la primera guia per a la contractació pública adreçada a empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària (ESS) i del Tercer Sector Social de Catalunya. És fruit de la revisió bibliogràfica més recent i del treball i consens d’un conjunt de persones professionals expertes en matèria de la contractació pública, l’elaboració de projectes i de l’ESS.

L’objectiu de la guia és esdevenir una eina útil i pràctica per a totes aquelles persones i entitats vinculades a l’ESS i el tercer sector social que vulguin saber en què consisteix la contractació pública, que s’estan plantejant presentar a licitacions o que han començat a fer-ho. Per tant, proporciona informació i recursos orientatius en la matèria per tal d’ajudar a millorar la qualitat de les propostes presentades per les organitzacions en el marc dels processos de contractació pública, transformant les debilitats en fortaleses.

A més de la presentació i la introducció, “Comença a licitar!” conté les següents seccions:

  • Nomenclàtor, una visió general dels termes i conceptes clau relacionats amb la contractació pública.
  • Procés de licitació, on s’analitza aquest procés i es responen a preguntes com què cal saber per licitar o els tipus de contractes i procediments existents.
  • Estratègies i aspectes clau, amb consells per preparar propostes de valor efectives.
  • Errors més freqüents a evitar durant els processos de licitació.
  • Preguntes més freqüents (FAQ), on trobar respostes a les qüestions més comunes relacionades amb la contractació pública per a organitzacions i empreses de l’ESS.
  • Bibliografia, amb recursos i documentació que s’ha fet servir per l’elaboració de la guia.

La guia està promoguda per l’Associació empresarial d’Economia Social DincatLa Confederació, la Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social -ECAS-, la Federació d’Empreses d’Inserció -FEICAT- i la Federació ECOM. A més, s’ha fet amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la convocatòria de subvencions ENFORTIM ESS i en el marc de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030 (Estratègia #ESSBCN2030). S’ha elaborat seguint els criteris de l’ESS, comptant amb l’expertesa de l’equip de recerca i redacció de Facto Cooperativa i amb el disseny de l’associació sense ànim de lucre Saó Prat.