Fòrum per la Transició Ecosocial: el 24 i 25 de febrer a Barcelona

La trobada promourà un rol actiu de l’Economia Social i Solidària en la transició ecosocial

..
26/01/2023 - 12:45 h - Emergència climàtica Ajuntament de Barcelona

El Fòrum per la Transició Ecosocial, part de la campanya Futurs Impossibles, vol ser una gran trobada de confluència de lluites, d’entitats de l’economia social i solidària i moviments que treballen per la transició ecosocial a Catalunya. Se celebrarà els 24 i 25 de febrer a Barcelona.  

El Fòrum s’articula com un espai per avançar en l’estratègia i en l’articulació entre projectes i moviments des d’una mirada amplia i integral i per enviar un missatge polític d’unitat i força. Vol ser també una trobada per celebrar i donar visibilitat a l’altra transició ecològica que ja s’està construint.

L’inici s’esdevindrà amb la sessió “Quin paper ha de tenir l’economia social i solidària el 2040? Taller d’escenaris de futur davant la crisi ecosocial”, divendres 24 de febrer de 9.30 hores a 14.00 hores a Cotxeres de Sants. Es pretén reunir les persones que impulsen l’ESS des de les administracions públiques i des de projectes amb finançament públic.

La trobada vol ser un espai per pensar el paper de l’Economia Social i Solidària (ESS) en la transició ecosocial mitjançant gran taller de construcció d’escenaris de futur, posant la mirada en 2040, i en el que vol comptar amb les entitats que treballen en la promoció i foment de l’ESS a Catalunya, com els Ateneus Cooperatius, les Comunalitats Urbanes, les Xarxes Locals de la XES, l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT), la Xarxa de Municipis per l’ESS (XMESS), els ajuntaments amb polítiques d’impuls de l’ESS i organitzacions de l’Estratègia ESS2030, i altres entitats i espais de referència de l’ESS.

Programa del 24 de febrer  

9.30 h Benvinguda i presentació del Fòrum

10 h Taula rodona sobre el paper de l’ESS en la transició ecosocial amb Álvaro Porro (Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona), Josep Vidal (Director general d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya) i Eva Vilaseca (Xarxa d’Economia Solidària i portaveu de futurs impossibles)

10.30 h Taller de construcció d’escenaris de futur (part 1)

12 h Pausa Cafè

12.30 h Taller de construcció d’escenaris de futur (part 2)

13.30 h Conclusions i tancament

Aspirem a fer que el fòrum sigui un punt d’inflexió en l’impuls de la transició ecosocial a Catalunya i esdevingui un espai per construir futurs possibles i desitjables entre totes, per això us animem a formar part d’aquest procés. Ja us podeu inscriure al taller el següent enllaç.

La programació completa del fòrum es publicarà durant els pròxims dies.

..