Les Veus de l’ESS: Emprenedoria en femení

L’emprenedoria del futur serà feminista o no serà.

..
10/10/2022 - 09:22 h - Feminismes i dona Ajuntament de Barcelona

El segon capítol del podcast Les Veus de l’Economia Social i Solidària aprofundeix en l’emprenedoria dins l’ESS des d’una perspectiva femenina. A través de la conversa amb professionals de Barcelona Activa i Tandem Social, així com l’experiència d’Ökollective, Club Amica i Metzineres, podem escoltar com l’emprenedoria femenina transforma la societat per fer-la més justa.

El nou capítol del podcast produït per la Direcció de Serveis d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible i la Direcció d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa, se centra en l’emprenedoria en femení. D’uns 30 minuts de duració, combina el diàleg de professionals en l’assessorament a l’emprenedoria amb la tertúlia amb experiències concretes, recursos i eines disponibles.

La primera part és una conversa a dues bandes entre l’Ernest Pons, tècnic de la Direcció d’Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa, i l’Andrea Balletbó, sòcia i consultora de Tandem Social. A través de la seva experiència professional, contextualitzen la situació de la dona en l’economia de Catalunya. També valoren l’impacte de l’emprenedoria femenina en la transformació social, els reptes i les oportunitats actuals.

A més, s’exploren diversos programes i recursos a disposició de dones que vulguin emprendre des dels principis de l’ESS. L’Andrea i l’Ernest aprofundeixen en els programes Camí de la Solidesa i Construïm en Femení i com s’adapten a les necessitats de les dones emprenedores i les empreses liderades per dones. Aquesta flexibilitat i especialització esdevé clau per l’èxit de les participants.

A la segona part del capítol, la Cristina Gomez de Club Amica, la Cristina Clemente d’Ökollective, i l’Andrea Gaetano, de Metzineres ens donen la perspectiva de les participants en els programes. El Camí a la Solidesa i el Construïm en Femení, en constant evolució, els hi ha permès a les participants poder millorar en les estratègies, col·lectivitzar i establir eines d’intercooperació per millorar l’impacte dels projectes i enfortir-los.  

Podeu escoltar aquest a l’enllaç, i tots els capítols, del podcast “Les Veus de l’ESS” a l’enllaç.