Més de 700 joves i infants s’apropen a l’ESS gràcies al programa #TransformESS

Barcelona Activa compta amb diversos recursos educatius per donar a conèixer l’Economia Social i Solidària

..
10/12/2021 - 11:46 h - Educació i estudis Ajuntament de Barcelona

337 alumnes han rebut orientació acadèmica i professional amb les càpsules del Projecte de Vida Professional especialitzades en Economia Social i Solidària. Pel que fa a les Microcooperatives d’alumnes, un projecte que aproxima l’ESS i el model cooperatiu als centres educatius motivant a l’alumnat a què creï i gestioni la seva pròpia cooperativa, hi ha passat 140 joves. Finalment, 230 infants i joves han gaudit de les Maletes de jocs cooperatius, un recurs pedagògic amb sis jocs de taula (Commnospoly, CoopCiutat, El chocolate mágico, feminismos reunidos, Guardianes de la Pachamana i Procomuns) per fomentar els valors cooperatius entre l’alumnat de totes les etapes educatives, així com de l’exposició itinerant Mou-te cap a l’ESS.

D’altra banda, aquests primers mesos del curs escolar s’ha dut a terme una formació per a professionals de l’educació sobre cooperativisme a l’aula. L’objectiu d’aquesta formació acreditada pel Departamet d’Educació (15 h) és facilitar eines i recursos al professorat que vulgui introduir els conceptes d’Economia Social i Solidària a l’aula, tant de forma autònoma com amb l’acompanyament que ofereix el programa de Microcooperatives d’alumnes per part de Barcelona Activa.

Noves visites a innoBA amb els centres educatius

Aquest primer trimestre del curs escolar 2021/2022 també hem posat en marxa les visites a InnoBA, el centre de referència en Economia Social i Solidària i innovació socioeconòmica de Barcelona Activa. Aquesta activitat dinamitzada està dirigida a centres educatius i s’emmarca en el programa #TransformESS, per donar a conèixer i impulsar l’ESS entre el jovent diferents iniciatives d’emprenedoria social i col·lectiva a través del centre de referència d’Innovació Socioeconòmica de la ciutat de Barcelona.

La visita es concreta en una primera part de coneixença de l’ESS, així com els valors cooperatius i l’emprenedoria social, utilitzant exemples d’iniciatives d’ESS, basant-se en una metodologia exploratòria, explicativa i participativa. La segona part de l’activitat consisteix en una presentació i diàleg amb alguna de les organitzacions allotjades a La InnoBAdora, una comunitat d’incubació.

Durant el mes de novembre el centre va rebre la visita d’un grup de primer de Batxillerat de l’Institut Joan Brossa. Els alumnes van poder conversar amb Kalidoscopia, una cooperativa feminista especialitzada en el benestar de les persones en la dimensió laboral.

Si teniu interès a visitar InnoBA, es pot concertar l’activitat escrivint a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat