Descobreix-la

Vols recórrer la Gràcia social i solidària? Descobreix-la a peu!

 

Fes una ruta

De setembre a desembre del 2017, pots participar en una de les rutes que recorreran les iniciatives i entitats del districte de Gràcia que treballen amb criteris d’ESS.

Cadascuna de les rutes estarà centrada en una àrea d’activitat concreta i farà un recorregut per iniciatives i entitats d’ESS a Gràcia. El format de les rutes inclou una xerrada prèvia per aprofundir en un tema de manera dinàmica i participativa.

 

Calendari

Cooperativitzar l’habitatge, cooperativitzar la vida

Dissabte 18 de novembre, de 11 a 13 h, al Bosc Turull

Debatrem sobre el conflicte de l'habitatge a la ciutat i els models d'habitatge alternatius que sorgeixen al barri, com l'aposta per l'habitatge cooperatiu, revolucions quotidianes des del punt de vista econòmic, de sostenibilitat i de convivència.

Participen: Col·lectiu d’arquitectes Volta, Investigació Canyera, Bosc Turull i Associació per l’habitatge Cooperatiu a Vallcarca Ruderal.

 

El consum com a eina de transformació social

Dissabte 16 de desembre, de 11 a 13 h, inici des de la Plaça Rovira i Trias

Aquestes festes, aposta pel consum responsable. Recorrerem 5 iniciatives del mapa de Pam a Pam a la Vila de Gràcia i acabarem amb un vermut ESS. 

 

Taula Rodona sobre l’Economia Social i Solidària

Dimecres 20 de desembre, de 19 a 21 h, a l'Espai Jove La Fontana

Taula rodona sobre l’Economia Social i Solidària com a alternativa, amb la presència de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i el mapa Pam a Pam.

Inscripcions i confirmacions d’assistència: gracia@pamapam.org

 

Què és Pam a Pam?

On puc trobar roba feta sense explotació laboral? On compro menjar ecològic i de Comerç just? Com puc cobrir les necessitats de la meva vida quotidiana (habitatge, educació o oci, per exemple) fora del mercat capitalista? Ara aquestes preguntes ja tenen resposta!

Pam a Pam és el mapa col·laboratiu que mostra iniciatives de consum responsable i d'economia solidària a Catalunya, una iniciativa de SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària (XES) per transformar el nostre entorn a partir de la cistella de la compra.

Cada cop hi ha més alternatives que ofereixen productes de proximitat, que ens deixen invertir els nostres diners en una banca coherent amb els nostres valors, que permeten el subministrament d’energia verda i renovable a la llar, una vida més comunitària… Pam a Pam ofereix informació sobre totes aquestes iniciatives que tens a prop de casa!

 

Et vols convertir en una activista de l’ESS?

Un dels pilars d’aquest projecte és que és col·laboratiu: Pam a Pam està impulsat per una comunitat de persones que busquen iniciatives de l’Economia Solidària als pobles i ciutats de Catalunya; les entrevisten i les pugen al web perquè tu les trobis.

S’ha engegat un grup de xinxetes al districte de Gràcia. Vols unir-te a la comunitat de Pam a Pam? Per crear aquest grup, s’han organitzat dues formacions:

Dimecres 27 de setembre 18:30h FORMACIÓ ACTIVISTES “Xinxetes taronja” La Caníbal

Dijous 2 de novembre 18:30h

FORMACIÓ ACTIVISTES “Xinxetes taronja” La Caníbal
Dimarts 12 de desembre 18:30h FORMACIÓ ACTIVISTES “Xinxetes taronja” La Caníbal

Vols proposar un punt nou per entrar al mapa de Pam a Pam? Visita el web.

Inscripcions i confirmacions d’assistència: gracia@pamapam.org