7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La 7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària us proposa que “Sumem Bo i Local. Ara, aquí i tot l’any!”. I fer-ho amb el Consum Responsable i des de l’economia social i solidària, per les persones, per a tu, per al planeta, pel futur, per a la vida!

Enguany, la Fira està dedicada a promoure allò bo i local. És la manera per sumar, individual i col·lectivament, a contenir i revertir les emergències climàtiques, sanitàries, socials i econòmiques des de les eleccions econòmiques. El consum responsable i l’economia social i solidària ofereixen productes, activitats i serveis per a incloure a la vida quotidiana: uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social. A més, també podreu participar en l’Esfera per mostrar com #sumemBoiLocal.

Del 17 al 30 de desembre, la plaça de Catalunya és l’escenari de la setena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Departament i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.

Hi trobareu 29 casetes més l’Espai Consum Responsable amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal que us ajudaran a escollir, a la ciutat de Nadal, allò bo i local!

La 7a Fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 17 de desembre, i els 20 i 21 comença a les 16.00 hores. El 24 de desembre, la Fira tanca a les 18.00 hores. I el dia de cloenda, el 30 de desembre, tanca a les 20.30 hores. La visita a la Fira està organitzada, de manera que se segueix un recorregut delimitat.

Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira

Escollim i #sumemBoiLocal

Aquest any, la Fira convida a practicar i compartir com sumem amb allò bo i local, i fer-ho precisament compartint coneixements i pràctiques. Moltes no són noves: ben segur que ja ho feien les nostres àvies i avis! L’ús responsable dels recursos, no malbaratar ni energia ni aliments, reaprofitar sempre abans de produir de nou... uns costums tradicionals que cal fomentar per a transformar Barcelona en una ciutat responsable i sostenible.

A més, la Fira ofereix productes per adquirir de cara a les festes i celebracions nadalenques, que a la vegada són una mostra d’allò que es pot trobar tot l’any i en la gran majoria de sectors i activitats econòmiques però, en aquest cas, des de i pels valors de l’economia social i solidària.

Sumem Bo i Local! La 7a Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària us ho posa fàcil per descobrir totes les opcions que teniu a l’abast durant tot l’any. Les voleu descobrir? 

La 7a Fira fa una crida: Us apunteu? Compartiu com hi sumeu! I així Escollim i #sumemBoiLocal

Sí, hi ha moltes coses que ja es poden fer i, amb allò que hi ha a les casetes de la Fira, ja podeu fer molts canvis en la vostra vida quotidiana, per nadal i tot l’any. També, a l’Espai Consum Responsable, es podrà obtenir informació de pràctiques i projectes concrets per sumar en allò bo i local i per aprofundir en el consum responsable i l’economia social i solidària cada dia de l’any. No ho dubteu, els vostres objectius presents i futurs són factibles amb informació: l’Espai Consum Responsable us acompanya per fer-ho!

A la Fira hi trobareu l’Esfera, on podreu deixar la vostra empremta a l’exposició, explicant que feu ja i que voleu fer per sumar en allò bo i local. També, qui vulgui, podrà pujar les seves idees inspiradores, pujant una foto i la seva acció a les xarxes socials, amb el hashtag #sumemBoiLocal.
Informa-te’n a l’Espai Consum Responsable en el codi QR i barcelona.cat/consumresponsable
 
Podeu accedir al programa i mapa de la Fira. 

Entitats participants