El benvingunador dona la benvinguda

V Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. Del 20/12/2019 al 31/12/2019

Aquest any, descobreix pràctiques per mitigar l’emergència climàtica

V Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

Les accions del nostre consum diari tenen un fort impacte ambiental i social. Ara que arriba el Nadal, hem d’assumir un paper proactiu i adoptar decisions per reduir l’emergència climàtica actual: prenguem consciència del nostre consum, reduïm-lo i transformem-lo!

Del 20 al 31 de desembre, la plaça de Catalunya és l’escenari de la cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona.

En aquesta fira hi trobareu activitats i prop de 60 projectes, entitats i empreses que proposen pràctiques concretes per mitigar l’emergència climàtica des de l’economia social i solidària (ESS) i el consum responsable, amb l’objectiu d’assolir una ciutat i un planeta habitables.

Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Personatge de la replantadora d'arbres

Consum responsable per una ciutat i un planeta habitables

La fira consta de 38 casetes on hi trobareu projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’ESS que presenten un ampli ventall d’oferta de serveis, artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació, joguines, cosmètica i benestar saludable i altres productes de petit regal, així com espais de restauració. 

En aquesta cinquena edició, la fira proposa i explica pràctiques concretes, de consum i d’hàbits quotidians en la vida de les persones que contribueixen a mitigar l’emergència climàtica. L’objectiu és reflexionar sobre les decisions que, com a consumidores, podem prendre per participar d’una economia que ha de fer una transició ecològica i energètica abans del 2030.

La fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 20 de desembre, comença a les 16.00 hores, i el dia de cloenda, el 31 de desembre, tanca a les 16.00 hores.

Un any més, us convidem a participar en la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària per comprar-hi productes, serveis i activitats fent un consum responsable i de proximitat, alhora que ajudem que el nostre planeta i la nostra ciutat segueixin sent llocs habitables. Us hi esperem per descobrir entitats i empreses que fan possible una economia social i solidària amb projectes viables i amb un alt retorn social i ambiental a barris i districtes.

Els principis del consum responsable

Economia Social i Solidària

Prioritza la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre i actua amb valors democràtics, sostenibles, de participació i inclusió, etc.

Alimentació agroecològica

Basada en una producció que respecta els drets de les persones treballadores, preserva els equilibris dels ecosistemes i posa en valor la cultura de la terra.

Proximitat

Productes que venen de l’entorn proper i potencien el teixit econòmic local i la sostenibilitat ambiental.

Cura de les persones

Posa les persones al centre, promou l’ocupació de qualitat i la integració de col·lectius vulnerables.

Bon viure

Producte o servei que fomenta la pràctica d’estils de vida sostenibles i saludables.

Gestió democràtica

Promou una participació activa i igualitària de totes les persones membres de la iniciativa en la presa de decisions.

Comerç just

Relació comercial justa, especialment entre el nord i el sud, basada en valors socials i ambientals.

Producció sostenible

Incorpora la reducció del consum d’aigua, energia i matèries primeres i minimitza els residus.

Prevenció de residus

Productes que eviten la generació de residus, ja que duren més, són reparables, de baix consum, amb el mínim envasat o amb l'embolcall de menys impacte.

Activitats

A més de les propostes de venda de productes a les 38 casetes, la fira inclou una oferta de més de 50 activitats dinamitzadores orientades a la ciutadania i al públic familiar. Hi podeu trobar tallers, música, teatre per a públic familiar, desfilades de moda sostenible, presentacions de llibres, activitats de reflexió i debats. Podeu consultar totes les activitats a l’agenda per dia i per localització.

Coordinades per l’Espai Consum Responsable, aquestes activitats us proposen accions i pràctiques que ajudin a reduir la vostra petjada ecològica i, d’aquesta manera, contribuir a tenir una ciutat i un planeta habitables mitjançant el consum responsable.

A part de les activitats de la fira durant tot l’any, des de l’Espai Consum Responsable s’informa i s’assessora les persones usuàries sobre les alternatives de consum existents i s’organitzen tota mena d’actes per donar a conèixer altres maneres de consumir.

Personatge de la inventora de joguines

Data/Hora
Títol
Organitza
On
A les 8 del vespre

Activitat del dia 20 i 21

Explicació

Organitza:
On:
25 de desembre

Dia de Nadal

El dia de Nadal

Organitza:
On: