Personatge nadalenc

VI Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. Del 18/12/2020 al 30/12/2020. Tenim la recepta per la transició ecosocial.

VI Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

La VI Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària se centra enguany en la transició ecosocial, oferint-vos les receptes necessàries per a incloure a la vostra quotidianitat hàbits i pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social. Del 18 al 30 de desembre, la plaça de Catalunya és l’escenari de la sisena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona.

Hi trobareu 32 casetes amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres productes de petit regal que us ajudaran a celebrar aquestes festes i preparar-vos per la transició ecosocial.

La fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 18 de desembre, comença a les 16.00 hores, i el dia de cloenda, el 30 de desembre, tanca a les 18.00 hores. Per raons de seguretat, enguany l’aforament serà d’un 30%. 

Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Espai de la Fira
Personatge cuiner

#TenimLaRecepta per la transició ecosocial

Aquest any, la Fira es transforma en una cuina laboratori on confeccionar les millors receptes per a la transició ecosocial: fins a una quarantena d’entitats i l’Espai Consum Responsable us oferiran consells pràctics per a que el vostre dia a dia sigui més sostenible ecològica i socialment, des del consum responsable i l’ESS. A cada caseta trobareu els plafons amb les receptes i adopteu la que més us aprofiti. O creeu-ne la vostra amb els ingredients que més us agradin. Entre totes, construirem les receptes per a la transició ecosocial, des del consum responsable i l’ESS.

Així, podreu trobat múltiples receptes de diferents àmbits i sectors, amb idees concretes i passos específics que us ajudaran a fer un consum responsable més sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb la justícia social. I, a més, estareu ajudant a la reactivació de la ciutat des de l'ESS i els seus projectes, col·laborant en l'enfortiment d'una Barcelona que posa la vida i el benestar de la ciutadania al centre!

Podeu accedir al Receptari Consum Responsable amb les set receptes sectorials i al programa i mapa de la Fira

Sigueu activistes: cuineu la vostra pròpia recepta

Visitant la Fira podeu esdevenir activistes per la transició cap a un consum més responsable, sostenible i amb valors de l’ESS!

Com? Creant la vostra pròpia recepta de transició ecosocial i compartint-la a les xarxes socials (Twitter, Instagram i Facebook) amb el hashtag #TenimLaReceptaCR. Identifiqueu els vostres ingredients i cuineu la vostra recepta proposant idees, pràctiques i hàbits que ajudin a consumir de forma més responsable social i ecològicament. En la vostra recepta, no oblideu etiquetar les organitzacions de la Fira que us han inspirat! Les teniu totes a la notícia del web de l'Ajuntament

Algunes d’aquestes receptes participants seran escollides i podran rebre un lot de productes variats de les organitzacions participants a la Fira!

Podeu descarregar-vos el Receptari Consum Responsable amb les set receptes sectorials i el programa i mapa de la Fira

Personatge que llaça un llibre a l'aire