A Barcelona, consum responsable. Ho tens al teu abast!

07/06/2019 - 11:42

Barcelona ofereix multitud de propostes reals i accessibles per a incorporar pràctiques i hàbits de consum responsable. Entra a la nova secció web.

Des del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona fa molts mesos que treballem en impulsar el consum responsable a la ciutat. I això que vol dir? Volem una ciutadania activa i conscient del seu consum, que es plantegi què menja o què compra, que conegui conceptes com la sobirania alimentària, l’obsolèscencia programa o la petjada de carboni, que es preocupi per fomentar les cinc R’s o per estar alerta de noves tecnologies i propostes que ofereixen opcions més saludables i sostenibles. Barcelona ofereix multitud de propostes reals i accessibles per a incorporar en el nostre dia a dia pràctiques i hàbits de consum responsable. I és per això que n’hem fet una secció web que les explica!

A la nova secció web de Consum Responsable de la ciutat hi podreu trobar les estràtegies i programes municipals que l’Ajuntament està fent per fer créixer el consum responsable; podreu veure els equipaments municipals que treballen i impulsen un consum més conscient i sostenible, com l’Espai Consum Responsable, l’Oficina d’Atenció al Consumidor, el centre InnoBA o la xarxa d’equipaments de sostenibilitat; podreu conèixer quines subvencions promouen aquest tipus de consum; així com consultar mapes i d’altres recursos que et donaran opcions per realitzar una vida i una compra més conscient, responsable i la fi, saludable per tu, pels teus i pel teu entorn a la ciutat de Barcelona.


Al site també trobareu un recordatori de quins són els 9 principis que Barcelona recolza com a criteris de consum responsable: l’economia social i solidària, el bon viure, l’alimentació agroecològica, la proximitat, la cura de les persones, la gestió democràtica, el comerç just, la producció sostenible i com no, la prevenció de residus.

Entres?

Altres notícies destacades

Primera assemblea de l’XMESS del nou mandat: noves incorporacions i nova mirada a ponent

09/12/2019 - 16:02

La presidència de la nova de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària recau en l’Ajuntament de Barcelona.

Zona de baixes emissions: tot el que cal saber

09/12/2019 - 15:52

Consulteu els detalls d'aquesta mesura que entrarà en vigor l'1 de gener del 2020 per reduir les emissions contaminants a la ciutat.

"L’emergència climàtica és una oportunitat per construir una altra forma de viure, de produir i de consumir"

28/11/2019 - 07:29

Entrevistem a l'Eva Vilaseca, sòcia de la cooperativa Espai Ambiental i coordinadora de l'Espai Consum Responsable.