A Barcelona, consum responsable. Ho tens al teu abast!

07/06/2019 - 11:42

Barcelona ofereix multitud de propostes reals i accessibles per a incorporar pràctiques i hàbits de consum responsable. Entra a la nova secció web.

Des del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l’Ajuntament de Barcelona fa molts mesos que treballem en impulsar el consum responsable a la ciutat. I això que vol dir? Volem una ciutadania activa i conscient del seu consum, que es plantegi què menja o què compra, que conegui conceptes com la sobirania alimentària, l’obsolèscencia programa o la petjada de carboni, que es preocupi per fomentar les cinc R’s o per estar alerta de noves tecnologies i propostes que ofereixen opcions més saludables i sostenibles. Barcelona ofereix multitud de propostes reals i accessibles per a incorporar en el nostre dia a dia pràctiques i hàbits de consum responsable. I és per això que n’hem fet una secció web que les explica!

A la nova secció web de Consum Responsable de la ciutat hi podreu trobar les estràtegies i programes municipals que l’Ajuntament està fent per fer créixer el consum responsable; podreu veure els equipaments municipals que treballen i impulsen un consum més conscient i sostenible, com l’Espai Consum Responsable, l’Oficina d’Atenció al Consumidor, el centre InnoBA o la xarxa d’equipaments de sostenibilitat; podreu conèixer quines subvencions promouen aquest tipus de consum; així com consultar mapes i d’altres recursos que et donaran opcions per realitzar una vida i una compra més conscient, responsable i la fi, saludable per tu, pels teus i pel teu entorn a la ciutat de Barcelona.


Al site també trobareu un recordatori de quins són els 9 principis que Barcelona recolza com a criteris de consum responsable: l’economia social i solidària, el bon viure, l’alimentació agroecològica, la proximitat, la cura de les persones, la gestió democràtica, el comerç just, la producció sostenible i com no, la prevenció de residus.

Entres?

Altres notícies destacades

“Amb el REC, com a ciutadania podem construir un grau de sobirania en el camp monetari”

26/07/2019 - 07:41

Parlem amb Martí Olivella Solé, coordinador del projecte Moneda Ciutadana de Novact, sobre la moneda ciutadana REC.

Álvaro Porro renova com a Comissionat en el nou govern municipal

25/07/2019 - 20:38

Amb l’aprovació del nou cartipàs municipal, encapçala el Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària.

La XMESS presenta dues publicacions per promoure i implementar l’ESS als municipis catalans

25/07/2019 - 20:27

Són la guia “L’ABC de l’Economia Social i Solidària als Municipis” i la publicació “Compra Pública Responsable”.