Activitats d’abril de l’Espai Consum Responsable

12/03/2021 - 13:12

Continuen les activitats relacionades amb la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

Amb l’abril arriben noves activitats per promoure el consum responsable i sostenible. Farem ciència ciutadana i aprendrem el paper de les maduixes en la vigilància de la qualitat de l’aire. Redescobrirem antics sabors amb rutes etnobotàniques i viurem un Sant Jordi cultural i sostenible!

Encetem un nou cicle d’activitats de l’Espai Consum Responsable amb l’objectiu de continuar aprenent a introduir el consum responsable i sostenible en la nostra quotidianitat. Així, de la mà de l’Aula Ambiental Bosc Turull i el Col·lectiu Eixarcolant redescobrirem plantes comestibles però oblidades que ens permetran enriquir la nostra dieta d’una manera sana, sostenible i saborosa.

Enguany, uns dies abans de Sant Jordi, l’Espai Consum Responsable visitarà el Punt d’Intercanvi de Llibres de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família per donar informació sobre la producció sostenible de roses.

A més, participarem de la ciència ciutadana, amb una sessió amb l’ISGlobal sobre com es mesura i es treballa per garantir una millor qualitat de l’aire. En aquesta xerrada veurem com l’agricultura urbana i la neteja de l’aire són actes complementaris per fer front al Canvi Climàtic i apostar per una Alimentació Sostenible a la ciutat.

Activitats

[Xerrada-Acte-Ruta] Plantes comestibles però oblidades

14 d’abril de 18 h a 20 h

Coneixem i redescobrim les plantes i “males herbes” que sempre ignorem dels horts i boscos, les anomenades “Plantes oblidades”. Moltes d’aquestes plantes oblidades són comestibles i estan boníssimes. Una alimentació sostenible passa per recuperar la diversitat d’aliments i sabors que enriqueixen la dieta mediterrània.

Ruta etnobotànica pels exteriors de l’Aula Ambiental Bosc Turull de la mà del Col·lectiu Eixarcolant.

Lloc: Aula Ambiental Bosc Turull

Amb: Aula Ambiental Bosc Turull i Col·lectiu Eixarcolant. Inscripcions a l’enllaç.

[Punt Informatiu]  Un Sant Jordi Sostenible: Roses sense espines i Llibres intercanviats

19 d’abril de 10 a 14h

T’has preguntat mai quin impacte té sobre l’entorn la gran quantitat de roses que es regalen el dia de Sant Jordi?

En aquesta diada tan important ens trobaràs al carrer acompanyant a l’Aula Ambiental de la Sagrada Família en el seu Punt d’Intercanvi de Llibres per a facilitar-vos informació sobre la motxilla ecològica de la producció de roses per aquest dia tan assenyalat.

Ubicació: Carrer de Lepant, 281

Coorganitzat amb Aula Ambiental Sagrada Família

No calen inscripcions.

Col·laboren: Societat Catalana d’Educació Ambiental.

[xerrada] Ciència Ciutadana: maduixes i cobertes verdes, Vigilants de l’Aire de Barcelona.

21 d’abril de 18 h a 19.30 h

L’emergència climàtica ens insta a actuar ja per reduir les emissions de GEH i els impactes negatius que estem provocant… Però, coneixem què podem fer? Sabem com es mesura la contaminació i quines actuacions són les més recomanades?

Presentarem alguns projectes i estudis que apropen aquest coneixement a les ciutadanes. Com per exemple l’estudi “Las Vigilantes del Aire”, que utilitza les maduixeres per analitzar els contaminants presents a l’aire. El millor de tot és que la maduixa segueix sent bona per al consum!

Coorganitzat amb ISGlobal

Col·laboren: Ideas for Change, Cooperativa Nusos i Anna Cigarini – OpenSystems (Universitat de Barcelona)

Cal inscriure’s a l’enllaç.

Altres notícies destacades

m1-Enfortim-BANNER-252x252px_CAT

Publicació de la resolució provisional d’ENFORTIM ESS 2021

19/07/2021 - 08:57

Economia Social i Solidària. Del 20 de juliol al 2 d'agost les organitzacions beneficiàries poden presentar la documentació requerida

fotoestrategiaESSBCN2030

Barcelona presenta l’Acord de Ciutat per a l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària 2030

14/07/2021 - 15:06

Economia Social i Solidària. El nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023, alineat a l’Estratègia #ESSBCN2030

Pla d'Impuls de l'ESS 2021-2023

El nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària a Barcelona, 2021-2023

14/07/2021 - 12:41

Economia Social i Solidària. La política pública de Barcelona té un nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària pels anys 2021 a 2023.