Ampliació del Fons de Crèdit Municipal per l’ESS

03/08/2020 - 12:06

Els convenis amb Coop57 i Fundació Fiare suposen 4 milions de finançament

L’Ajuntament de Barcelona i les entitats Coop57 i Fundació Fiare signen convenis de col·laboració que permeten l’obertura de dues línies de finançament de fins a 2.000.000 euros cadascuna. És una mesura específica per a entitats barcelonines d'economia social i solidària (ESS) afectades econòmicament per la crisi sanitària.

L’Ajuntament de Barcelona i les entitats Coop57 i Fundació Fiare han ampliat els seus convenis de col·laboració. L’ampliació possibilita dues noves línies de finançament a les entitats de l’ESS per fer front a les necessitats de finançament provocades per la pandèmia de la covid-19.

L’objectiu és ajudar a les organitzacions i empreses del sector a afrontar millor els efectes econòmics de la pandèmia i, simultàniament, garantir que aquestes poden seguir cobrint les necessitats de la ciutadania.

Les entitats de finances ètiques i l’Ajuntament de Barcelona van crear el conveni de col·laboració al 2017 per garantir el finançament de nous projectes d’ESS a la ciutat. El Fons de Crèdit Municipal, participat per igual entre el govern municipal i Coop57 i Fundació Fiare, s’adreça a cobrir la possible morositat dels nous projectes a través de dues línies de finançament; d’1.450.000 € amb Coop57 i un 1.000.000 € amb Fundació Fiare.

Els nous convenis, signats durant el mes de juny i juliol, han permès augmentar fins els 2.000.0000 d’euros cadascuna de les dues línies per garantir que més entitats puguin accedir-hi. A més, s’amplia el perfil de les sol·licitants i els conceptes: s’estén a totes les entitats de l’ESS barcelonines i permet cobrir necessitats de liquiditat o refinançament de passius. Les entitats interessades s’han de posar en contacte amb Coop57 i la Fundació Fiare.

Els instruments financers disponibles de les línies de finançament específica són:

  • Pòlisses de crèdit;
  • Préstecs a amortitzar en quotes mensuals per aportar liquiditat a entitats afectades per la situació de confinament i l’estat d’alarma;
  • Refinançament de passius motivats pels efectes econòmics de la covid-19;
  • Préstecs per a finançar inversions necessàries per afrontar en millors condicions els efectes econòmics de la covid-19;
  • Projectes de reactivació econòmica per superar els efectes econòmics;
  • Avançaments de subvencions el pagament de les quals s’ha endarrerit a causa del decret d’estat d’alarma i dels efectes de la covid-19.

Altres notícies destacades

4rta edició del BAM Cultura Viva a Fabra i Coats

17/09/2020 - 16:29

De nou, les propostes musicals de la cultura comunitària i l’economia social i solidària a les festes de la Mercè.

Ampliat el termini per sol·licitar l'ajut per a la rebaixa del lloguer de locals comercials, també per l'ESS

17/09/2020 - 10:43

AJUDES. Es pot sol·licitar fins el 3 de novembre, també per entitats comercials de l'ESS.

Les sancions als vehicles no aptes per circular per la ZBE s’aplicaran a partir del 15 de setembre

14/09/2020 - 12:25

Mobilitat i transports. L'esclat de la pandèmia va obligar a postergar la data d'entrada en vigor del procediment sancionador de la Zona de Baixes Emissions, cosa que tindrà lloc dimarts 15 de setembre