Ampliació del Fons de Crèdit Municipal per l’ESS

03/08/2020 - 12:06

Els convenis amb Coop57 i Fundació Fiare suposen 4 milions de finançament

L’Ajuntament de Barcelona i les entitats Coop57 i Fundació Fiare signen convenis de col·laboració que permeten l’obertura de dues línies de finançament de fins a 2.000.000 euros cadascuna. És una mesura específica per a entitats barcelonines d'economia social i solidària (ESS) afectades econòmicament per la crisi sanitària.

L’Ajuntament de Barcelona i les entitats Coop57 i Fundació Fiare han ampliat els seus convenis de col·laboració. L’ampliació possibilita dues noves línies de finançament a les entitats de l’ESS per fer front a les necessitats de finançament provocades per la pandèmia de la covid-19.

L’objectiu és ajudar a les organitzacions i empreses del sector a afrontar millor els efectes econòmics de la pandèmia i, simultàniament, garantir que aquestes poden seguir cobrint les necessitats de la ciutadania.

Les entitats de finances ètiques i l’Ajuntament de Barcelona van crear el conveni de col·laboració al 2017 per garantir el finançament de nous projectes d’ESS a la ciutat. El Fons de Crèdit Municipal, participat per igual entre el govern municipal i Coop57 i Fundació Fiare.

Gràcies a aquest nou marc de col·laboració, les entitats van poder crear un Fons de Crèdit Municipal que permetés garantir l’accés a finançament a empreses, projectes o entitats d’Economia Social i Solidària. Aquest acord es va materialitzar amb l’obertura, per part de cada entitat, d’una línia de finançament específica, per valor d’1 milió d’euros, destinada a finançar projectes de nova creació i noves línies d’activitat per part de les entitats d’ESS a qui seria difícil accedir a finançament a través dels instruments ordinaris.

A la vegada es va crear, en els dos casos, un Fons Econòmic compartit, a parts iguals, amb una aportació de 100.000 euros per part de l’Ajuntament, per cobrir i fer front a casos o iniciatives amb un eventual major risc financer, que d’altra manera no podrien néixer. El restant 50% del risc seria cobert per la banca ètica.

Per tal de fer front a les necessitats de finançament provocades per la pandèmia de la covid-19,  l’Ajuntament de Barcelona i les entitats Coop 57 i Fundació Fiare han ampliat aquests convenis. Els nous convenis, signats durant el mes de juny i juliol, han permès augmentar fins els 2.000.0000 d’euros cadascuna de les dues línies per garantir que més entitats puguin accedir-hi. A més, s’amplia el perfil de les sol·licitants i els conceptes: s’amplia a totes les entitats de l’ESS barcelonines i permet cobrir necessitats de liquiditat o refinançament de passius. Les entitats interessades s’han de posar en contacte amb Coop57 i la Fundació Fiare.

Els instruments financers disponibles de les línies de finançament específica són:

  • Pòlisses de crèdit;
  • Préstecs a amortitzar en quotes mensuals per aportar liquiditat a entitats afectades per la situació de confinament i l’estat d’alarma;
  • Refinançament de passius motivats pels efectes econòmics de la covid-19;
  • Préstecs per a finançar inversions necessàries per afrontar en millors condicions els efectes econòmics de la covid-19;
  • Projectes de reactivació econòmica per superar els efectes econòmics;
  • Avançaments de subvencions el pagament de les quals s’ha endarrerit a causa del decret d’estat d’alarma i dels efectes de la covid-19.

Altres notícies destacades

548x280px_2021_1amb groc nou termini

Ampliat el termini per participar al Premi a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps

15/11/2021 - 12:23

. El nou període per presentar candidatures és del 17 de novembre al 16 de desembre de 2021.

“El PIESS és l’aterratge del full de ruta que ens marca l'estratègia”

15/11/2021 - 10:22

. Entrevista amb la Directora de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, Ester Vidal Pujol- Xicoy.

towfiqu-barbhuiya-joqWSI9u_XM-unsplash

Renovat el conveni entre l’Ajuntament i Coop57 per facilitar el finançament de les empreses i entitats d’ESS

15/11/2021 - 09:47

. En el període 2017-2020, s’han formalitzat 56 operacions per valor de 2.678.481 €.