Aquest gener i febrer, continuen les activitats de l'Espai Consum Responsable

13/01/2021 - 10:24

Agenda d’activitats dels propers dos mesos, presencials i online, de consum responsable i sostenible.

Amb l’any 2021 arriben les noves activitats de l’Espai Consum Responsable. L’alimentació sostenible i responsable, la seguretat a xarxes socials i la Festa Major d’hivern de Sant Antoni seran els eixos d’aquest nou cicle.

Aquest gener es reprenen les activitats de sensibilització i aprenentatge sobre consum responsable per ajudar a la ciutadania a introduir canvis en la manera de consumir i, així, potenciar la transformació ecosocial. A través dels tallers, xerrades i debats, les persones participants podran aprendre a reduir la seva petjada climàtica, millorar la justícia social, donar visibilitat a la sostenibilitat social i ecològica i fomentar l’economia social i solidària. Aquestes activitats s’emmarquen en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021.

Així, podran gaudir de les activitats a l’aire lliure de la Festa Major d’hivern de Sant Antoni. Les places del barri aproparan la cultura i el consum responsable al veïnat. El teixit associatiu de Sant Antoni i l’Espai Consum Responsable col·laboren per a festejar el dia de Sant Antoni i promoure el consum responsable i sostenible.

També al gener, s’organitza la xerrada “Per una vida digital educativa sana”, on parlarem amb Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l’Associació de consumidors audiovisuals de Catalunya, que ens ajudaran a posar llum sobre les qüestions més freqüents sobre les noves tecnologies i la seguretat a les xarxes.

Al febrer, ens centrarem en l’alimentació sostenible socialment i ecològicament amb dues activitats. Tornem a col·laborar amb el cinema cooperatiu Zumzeig en el cinefòrum: “Sob a pata do boi” – Bajo el peso del ganado. Parlarem sobre la producció industrial de carn i ho emmarcarem en les activitats de commemoració del Dia Internacional de l’Amazona Equatoriana. A més, acabarem el mes amb un taller de pa artesanal per elaborar el nostre propi pa amb tot el gust i cap ultraprocessat.

Amb la nova agenda d’activitats, totes sotmeses a les indicacions i mesures per a controlar la covid-19, l’Espai Consum Responsable continua treballant per a donar a conèixer alternatives al consum capitalista, crear consciència sobre la justícia social i treballar cap a una societat més sostenible.

Activitats

Tast hivernal de la Festa Major de Sant Antoni

16 de gener de 12 a 21 h – Punt informatiu Consum Responsable fins les 14 h.

Inscripcions exhaurides.

Des de l’ECR participem del teixit associatiu del barri de Sant Antoni, per això enguany tornem a col·laborar amb la comissió de Festes Majors per commemorar el dia de Sant Antoni. Totes les activitats estan subjectes a les mesures sanitàries vigents en el moment de l’activitat.

Per una vida digital educativa sana.

27 de gener, 17.30 h

Inscripcions, a l’enllaç.

Xerrada online. La crisi sanitària ha col·locat les TIC al centre de la nostra vida i sobretot de la rutina educativa dels més petits i petites de la casa. Com podem acompanyar en el bon ús de les tecnologies i les telecomunicacions als infants?

Cinefòrum: “Sob a pata do boi” – Bajo el peso del ganado.

10 de febrer, 17.30 h

Activitat oberta i gratuïta. Entrada per ordre d’arribada fins a exhaurir entrades.

Ubicació: Cinemes Zumzeig Cooperativa – Carrer de Béjar 53, 08014, Barcelona.

L’Amazones té 85 milions de caps de bestiar, tres per cada habitant humà. A la dècada dels 70, gairebé no havia ramaderia i la selva estava intacta. Des de llavors, una porció equivalent a França ha desaparegut, de la qual el 66% es va convertir en pastura.

Amb la vista posada al 12 de febrer, Dia Internacional de l’Amazona Equatoriana, veurem el documental i a continuació seguirem amb un debat dinamitzat per entitats i organitzacions bolcades en la lluita ambiental i ecologista: Extinction Rebellion, Justícia alimentària i Alter-nativa.org. L’activitat es pot veure afectada per les mesures sanitàries vigents.

Taller de pa artesanal.

17 de febrer, 17.30 h

Inscripcions, a l’enllaç.

Ubicació: Aula Ambiental Sagrada Família – C/Lepant 281, 08013, Barcelona

Qui diria que elaborant pa de forma artesanal es poguessin treballar aspectes com la sostenibilitat, la transformació social, l’agroecologia i la sobirania alimentària? Vine al taller de pa artesanal de la mà d’Aresta cooperativa i empodera’t per a elaborar el teu propi pa, fer salut  i deixar enrere els aliments ultraprocessats.

Altres notícies destacades

Banner subvencions turisme i oci CAT

Nous ajuts per a empreses de turisme i oci

29/07/2021 - 08:00

Ajuts. L’Ajuntament de Barcelona obre una nova línia de subvencions extraordinàries per ajudar a les empreses dels sectors del turisme i l’oci davant la crisi provocada per la COVID-19.

m1-Enfortim-BANNER-252x252px_CAT

Publicació de la resolució provisional d’ENFORTIM ESS 2021

19/07/2021 - 08:57

Economia Social i Solidària. Del 20 de juliol al 2 d'agost les organitzacions beneficiàries poden presentar la documentació requerida

fotoestrategiaESSBCN2030

Barcelona presenta l’Acord de Ciutat per a l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària 2030

14/07/2021 - 15:06

Economia Social i Solidària. El nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023, alineat a l’Estratègia #ESSBCN2030