Arriba la V edició de l’Enfortim l’Economia Social i Solidària, les subvencions per reactivar i enfortir les economies transformadores

29/03/2021 - 09:34

Economia Social i Solidària. Nova convocatòria de Subvencions per reactivar i enfortir els projectes d'ESS.

El dia 6 d’abril s’obre la convocatòria de subvencions impulsades per l’Ajuntament de Barcelona que enguany tenen per objectiu reactivar i enfortir els projectes de l’economia social i solidària.

El consistori barceloní destinarà un total d’1’2 milions d’euros a enfortir i impulsar projectes que fomentin activitats d’interès públic o social per la ciutat. En aquesta nova convocatòria, a més de la voluntat de reactivar l’activitat econòmica de les organitzacions de l’ESS es busquen projectes que contribueixin a desenvolupar els objectius de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030 –Reactivació i enfortiment duna economia per a la vida a la ciutat– així com del Pla municipal d’Impuls de l’Economia Social i Solidària a la ciutat pel període 2021-2023

Les entitats poden obtenir fins al 80% de finançament pel seu projecte i tenen un any per executar-lo, amb l’única condició que el projecte s’inicii el 2021. Això vol dir que el projecte pot haver començat ja en el moment de presentar la sol·licitud de la subvenció, o que ho pot fer a finals d’any, sempre i quan existeixi la justificació d’una despesa econòmica que així ho acrediti.

L’Ajuntament de Barcelona fa 5 anys que impulsa aquestes subvencions que contribueixen al creixement d’iniciatives de l’ESS i a la consolidació de les existents. Aquest any, i tenint present la situació d’emergència social i sanitària que vivim a escala mundial, es presenten noves modalitats que persegueixen l’objectiu d’enfortir els ecosistemes a través de la intercooperació i de promoure la digitalització de projectes.

A qui van destinades aquestes subvencions?

La subvenció està destinada a empreses del tercer sector social, societats cooperatives, mutualitats, societats laborals, iniciatives d’economia comunitària i economia col·laborativa del procomú, entitats universitàries i educatives de caràcter públic o privat, així com agrupacions d’entitats per a projectes d’intercooperació o col·laboració empresarial que es basin en els principis i valors de l’Economia Social i Solidària.

De la mateixa manera, també es poden presentar persones físiques o agrupacions de persones físiques en procés de constitució d’una cooperativa o de projectes d’economia comunitària i col·laborativa del procomú que no estiguin formalitzats.

La convocatòria estarà oberta des del 6 d’abril fins el 5 de maig, ambdós inclosos. La presentació de les sol·licituds es farà de forma telemàtica a través del portal de tràmits de l’Ajuntament.

Altres notícies destacades

Barcelona ReAct, diàleg per reactivar una ciutat més competitiva i resilient

17/03/2021 - 15:19

Ajuntament. Del 13 al 16 d’abril, la ciutat reuneix més d’un centenar de veus de referència locals i internacionals.

Barcelona Activa obre el programa 'Impulsem el que fas' amb una línia per subvencionar iniciatives d’ESS a la ciutat

07/04/2021 - 09:38

Economia Social i Solidària. Impulsem el que fas arriba a la cinquena edició centrat en l'impuls de la innovació socioeconòmica.

Recursos per presentar els projectes a "Enfortim l’ESS 2021"

06/04/2021 - 09:21

Economia Social i Solidària. Amb aquests manuals podreu guiar-vos per presentar els projectes a Enfortim l'ESS 2021