Arriba la V Fira de Consum Responsable i ESS

26/11/2019 - 22:11

La plaça de Catalunya serà l’escenari de la fira entre el 20 i el 31 de desembre 2019.

Les accions del nostre consum diari tenen un fort impacte ambiental i social. Ara que arriba el Nadal, hem d’agafar un paper proactiu i adoptar decisions per reduir l’actual emergència climàtica: prenguem consciència del nostre consum, reduïm-lo i transformem-lo!

Del 20 al 31 de desembre la plaça de Catalunya serà l’escenari de la cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona.

Consum Responsable per una ciutat i un planeta habitable

La fira constarà de 38 casetes on hi trobareu projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’economia social i solidària (ESS) que ofereixen un ampli ventall d’oferta de serveis, d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació, joguines, cosmètica i benestar saludable, altres productes de petit regal, així com espais de restauració.

En aquesta cinquena edició, la fira proposarà i explicarà pràctiques concretes, de consum i d’hàbits quotidians en la vida de les persones, que contribueixen a mitigar l’emergència climàtica. L’objectiu és reflexionar sobre les decisions que, com a consumidores, podem prendre per participar d’una economia que ha de fer una transició ecològica i energètica abans del 2030.

La fira estarà ubicada a la corona exterior de la plaça Catalunya, estarà oberta en horari habitual de 11 a 20:30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 20 de desembre, començarà a les 16h i el dia de cloenda, el 31 de desembre, tancarà a les 16h.

Activitats

A més de les propostes de venda de productes a les 38 casetes, la Fira comptarà amb una proposta de més de 50 activitats dinamitzadores, orientades a la ciutadania i al públic familiar. Hi podreu trobar tallers, música, teatre per públic familiar, desfilades de moda sostenible, presentacions de llibres, activitats de reflexió i debat.

Coordinades per l’Espai Consum Responsable, aquestes activitats us proposaran accions i pràctiques que ajudin a reduir la vostra petjada ecològica i, d’aquesta manera, contribuir a tenir una ciutat i un planeta habitables mitjançant el Consum Responsable.

A part de les activitats de la Fira, durant tot l’any, des de l’Espai Consum Responsable s’informa i s’assessora a les persones usuàries sobre les alternatives de consum existents i s’organitzen tota mena d’activitats per donar a conèixer altres maneres de consumir.

Altres notícies destacades

Feliç 2020 i millor Setmana del Consum Responsable!

22/01/2020 - 20:19

La setmana proposarà accions per poder mitigar i revertir l’emergència climàtica.

La V Fira de Consum Responsable i d’ESS es consolida conscienciant sobre l’emergència climàtica

30/12/2019 - 14:03

La fira es consolida entre el conjunt d’activitats de Nadal, amb prop de 75.000 visites i més de 130.000 euros en vendes.

“Volem que la XMESS creixi territorialment perquè hi hagi més veus plurals”

18/12/2019 - 13:56

Entrevistem a Xavi Rubio, Betlem Parés i Txell Carbó, integrants de la comissió tècnica de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).