“Comerç verd”: més productes ecològics i de proximitat als mercats municipals

11/06/2021 - 15:10

Comerç i mercats. Aquest programa qualificarà i identificarà els espais alimentaris que ofereixen aliments locals, de petits productors, ecològics, de pagès i de llotja.

El programa “Comerç verd” qualificarà els mercats municipals que ofereixen aliments locals, de petits productors, ecològics, de pagès i de llotja per incentivar el consum de productes de proximitat. De moment s’hi han adherit sis mercats: Concepció, Llibertat, Sarrià, Ninot, Sants i Horta, i al setembre s’hi afegiran la resta dels 39 mercats alimentaris de la ciutat. Aquest projecte pilot és un dels programes principals de Barcelona com a capital de l’alimentació sostenible.

El programa “Comerç verd” té com a objectius prioritzar els productes ecològics i de proximitat als mercats, posicionar els establiments per la qualitat dels productes, reduir la petjada de carboni, lluitar contra l’emergència climàtica i potenciar l’agricultura i la ramaderia local i sostenible.

Requisits dels comerços verds

  • Tenir un percentatge mínim de productes locals, ecològics i directes de pagès o de llotja.
  • Haver rebut la qualificació de Comerç Verd.
  • Incloure cartells i etiquetes que els identifiquen com a parada d’alimentació saludable i sostenible.

El projecte “Comerç verd” forma part del programa Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que té l’objectiu de fomentar una alimentació més saludable, sostenible i local i millorar la salut de les persones i del planeta.

Altres notícies destacades

Banner subvencions turisme i oci CAT

Nous ajuts per a empreses de turisme i oci

29/07/2021 - 08:00

Ajuts. L’Ajuntament de Barcelona obre una nova línia de subvencions extraordinàries per ajudar a les empreses dels sectors del turisme i l’oci davant la crisi provocada per la COVID-19.

m1-Enfortim-BANNER-252x252px_CAT

Publicació de la resolució provisional d’ENFORTIM ESS 2021

19/07/2021 - 08:57

Economia Social i Solidària. Del 20 de juliol al 2 d'agost les organitzacions beneficiàries poden presentar la documentació requerida

fotoestrategiaESSBCN2030

Barcelona presenta l’Acord de Ciutat per a l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària 2030

14/07/2021 - 15:06

Economia Social i Solidària. El nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023, alineat a l’Estratègia #ESSBCN2030