#CoopsDay 2019: visibilitzem la diversitat del cooperativisme i l’ESS de Barcelona

26/06/2019 - 18:59

Amb motiu del Dia Internacional de les Cooperatives iniciem la publicació d’una sèrie de vídeos de projectes d’ESS de Barcelona.

Amb motiu del Dia Internacional de les Cooperatives #CoopsDay que se celebra cada 6 de juliol, donem a conèixer la diversitat del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària (ESS) a Barcelona amb la publicació d’una sèrie de vídeos de projectes d’ESS. L’objectiu és mostrar la diversitat i riquesa d’iniciatives i cooperatives que posen les persones al centre i que, amb la seva tasca diària, fan possible una altre economia més justa i sostenible.

El Dia Internacional de les Cooperatives és una celebració anual del moviment cooperatiu que té lloc el primer dissabte de juliol des de 1923, promogut per l’Aliança Cooperativa Internacional. Aquesta celebració defensa, visibilitza i dóna suport a les empreses cooperatives autosuficients i centrades en les persones com a líders en el desenvolupament sostenible.

Des del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, aquest any es vol contribuir a aquest dia donant a conèixer diversos projectes d’ESS de la ciutat de Barcelona sota l’etiqueta #ProjectesESS. Les iniciatives són les protagonistes d’aquests vídeos i provenen d’àmbits tant diversos com les finances ètiques, la tecnologia, el consum responsable, l’agroecologia, les economies col·laboratives de plataforma, les cures o les economies comunitàries.

Comencem amb una selecció de set vídeos on trobareu l’experiència d’entitats com l’Associació d’Usuàries de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya AICEC-ADICAE, la cooperativa La Fàbrica o l’associació SEBA, entre d’altres. Cadascuna d’elles explica el projecte, però sobre tot la realitat sobre la que treballen i quines acciones han posat en marxa per poder canviar i millorar la vida de les persones a les quals s’adreçen.

Aquesta iniciativa seguirà al llarg dels propers mesos amb la publicació de nous vídeos amb l’objectiu d’apropar els projectes d’ESS a la ciutadania, mostrar el seu impacte a la vida diària de les persones, explicar els seus objectius i com treballen per millorar la realitat del seu entorn.

Per altra banda, també podeu consultar l’agenda completa d’actes i activitats que es faran al voltant del #CoopsDay a Barcelona i Catalunya al web de la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

No deixeu de mirar els primers vídeos:

AICEC-ADICAE: sensibilitzar per a un consum crític

La Fàbrica: generem consum responsable a Sant Martí

Associació SEBA: el consum responsable de l’energia

Almena: unes guies per incorporar la perspectiva de gènere a l’ESS

Nusos: per una ciència oberta i comunitària

Observatori IQ: d’associació a cooperativa

Colectic: robòtica i programació amb mirada social i feminista

Altres notícies destacades

“Amb el REC, com a ciutadania podem construir un grau de sobirania en el camp monetari”

26/07/2019 - 07:41

Parlem amb Martí Olivella Solé, coordinador del projecte Moneda Ciutadana de Novact, sobre la moneda ciutadana REC.

Álvaro Porro renova com a Comissionat en el nou govern municipal

25/07/2019 - 20:38

Amb l’aprovació del nou cartipàs municipal, encapçala el Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària.

La XMESS presenta dues publicacions per promoure i implementar l’ESS als municipis catalans

25/07/2019 - 20:27

Són la guia “L’ABC de l’Economia Social i Solidària als Municipis” i la publicació “Compra Pública Responsable”.