Crida internacional per participar en el procés del FSMET 2020

28/11/2019 - 07:19

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores de Barcelona també engega una campanya de micromecenatge.

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores (FSMET 2020) llença una crida internacional per participar del procés de mobilització i construir l’agenda entre tots els moviments, projectes i persones que treballen per transformar l’economia i assolir un món més just, solidari i sostenible. Sumeu-vos!

L’esdeveniment, que tindrà lloc a Barcelona del 25 al 28 de juny 2020, té com a objectiu oferir una plataforma d’intercanvi sobre alternatives arraigades en les realitats locals i donar respostes de transició a aquells que busquen projectes comuns, més enllà dels models econòmica neoliberals actuals.

Per aquesta raó, quan falta poc més de set mesos per l’inici del fòrum, el comitè organitzador llença una crida a la participació per reunir els representants de les diverses entitats de tot el món que auto-organitzen les seves experiències, que innoven i exploren noves vies cap a la construcció d’una societat postcapitalista.

Tal i com afirmen des del FSMET 2020, “d’aquesta manera ens podrem conèixer millor, enfortir i avançar cap a una agenda de transició global en curs, que es basa en diverses estratègies d’economies transformadores i que mapegi les accions comunes, així com els escenaris comuns per l’acció i la posada en pràctica de mesures d’acció”. 

Cal recordar que el FSMET 2020 no és només un esdeveniment presencial, sino que és un procés de mobilització i transformació en curs que requereix una interconnexió positiva de les experiències i els diferents moviments que són el centre d’aquests projectes de transformació. En aquest sentit, ja s’estan organitzant a diversos llocs del món processos de confluència on els diferents moviments ja debaten i construeixen una agenda comuna.

En aquesta convocatòria, la organització del fòrum convoca a una àmplia representació dels moviments socials: tots els actors de la transició social i ecològica, que inclouen els moviments de les economies socials i solidàries, els moviments ecologistes i ambientals rurals i urbans, els moviments de camperols, dels pobles indígenes i afrodescendents que lluiten contra del extractivisme, LGTBQI+, els defensors dels drets humans, els sindicats, els moviments feministes, els moviments d’educació, els moviments juvenils, així com els mitjans de comunicació independents i molts altres.

Campanya de micromecenatge

Per altra banda, el FSMET 2020 ha inciat una campanya de micromecenatge per rebre donatius de totes les persones que vulguin recolzar el procés cap al Fòrum de juny de 2020, i ajudar a que sigui una realitat tal i com s’està plantejant en col·lectiu. 

L’objectiu és garantir la continuïtat i la sostenibilitat del procés, diversificant les fonts de finançament. Les donacions es destinaran als serveis d’interpretació, a beques de participació, a les campanyes de difusió i al reforç de l’equip humà que treballa per al Fòrum.

Podeu contribuir al micromecenatge aquí.

Altres notícies destacades

"L’emergència climàtica és una oportunitat per construir una altra forma de viure, de produir i de consumir"

28/11/2019 - 07:29

Entrevistem a l'Eva Vilaseca, sòcia de la cooperativa Espai Ambiental i coordinadora de l'Espai Consum Responsable.

Crida internacional per participar en el procés del FSMET 2020

28/11/2019 - 07:19

El Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores de Barcelona també engega una campanya de micromecenatge.

Arriba la V Fira de Consum Responsable i ESS

26/11/2019 - 22:11

La plaça de Catalunya serà l’escenari de la fira entre el 20 i el 31 de desembre 2019.