Descobriu l'agenda de tallers i activitats de l'ESS de Barcelona Activa per aquest estiu

26/06/2019 - 17:08

Participeu als tallers i càpsules de formació contínua per fomentar l’emprenedoria social i col·lectiva i enfortir les entitats de l’ESS.

Aquest juliol, Barcelona Activa té programats tallers i activitats per acompanyar els projectes emprenedors que comencen així com les organitzacions d’Economia Social i Solidària (ESS) que ja estan consolidades. L’oferta formativa inclou tallers i càpsules de formació contínua per fomentar l’emprenedoria social i col·lectiva i enfortir les entitats de l’ESS o esdeveniments més específics com “La tecnologia blockchain” i la taula debat “Com posem la vida al centre en els projectes emprenedors?”. Les inscripcions estan obertes i us convidem a participar.

1.- La tecnologia blockchain en l’àmbit de l’ESS i els ODS
Dimarts 9 de Juliol de 2019 Horari: 16:00 – 19:00h.
Dijous 11 de Juliol de 2019 Horari: 16:00 – 19:00h.

Què és el blockchain? A més d’una de les paraules de moda, “la cadena de blocs” és també un concepte que planteja una enorme revolució no només en la nostra economia, sinó en tota mena d’àmbits com l’ESS. Es parla molt del que representa el blockchain com a tecnologia disruptiva que és capaç de transformar les societats i les indústries, però se’n coneix poc el seu funcionament, els seus principis, les seves característiques i les principals aplicabilitats en l’àmbit de l’ESS i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Per això, Barcelona Activa pretén amb aquesta activitat apropar la tecnologia blockchain a persones emprenedores vinculades a projectes amb impacte social, així com generar un espai per a compartir idees i la co-creació de nous projectes. L’activitat es farà en dues sessions: una primera sessió formativa per tal d’introduir-se en la tecnologia blockchain com a eina de transformació social; i una segona en format taller de co-creació.

Podeu fer la inscripció aquí. 

 

2.- Taula debat: Com posem la vida al centre en els projectes emprenedors? 

Dijous 18 de Juliol de 2019. Horari: 17:30 – 20:00h.

Jornada que pretén donar resposta a com combinar treball productiu i reproductiu a l’hora d’emprendre un projecte de l’ESS. 

Les dificultats d’integrar vida i treball en les organitzacions i iniciatives emprenedores pot generar tensions en els equips de treball, generar dinàmiques d’autoexplotació o perpetuar pràctiques de desigualtat entre homes i dones, a més a més de prioritzar, de  manera inconscient, unes determinades tasques sobre unes altres. Des de l’economia feminista i des dels valors de l’Economia Social i Solidària es pretén visibilitzar la importància de la cura, també en els propis projectes emprenedors, per a que els projectes no només siguin sostenibles econòmicament, sinó que també sostinguin la vida. 

Per tractar aquestes qüestions, Barcelona Activa organitza una taula debat entre diferents iniciatives que explicaran la seva experiència i com en el seu dia a dia tracten de combinar la part productiva i reproductiva en els projectes. 

A més a més, la Colaborabora presentarà el projecte SosteVIDAbilitat que sorgeix per atendre i visibilitzar qüestions relatives a les vides de les persones emprenedores i presentarà la guia recentment publicada “Guia de trucos y remedios para el emprendimiento colectivo”, un recull d’eines pràctiques innovadores per implementar en els projectes emprenedors.

No us podeu perdre aquesta taula-debat on la vida és la protagonista!

Podeu fer la inscripció aquí. 

 

3.- Càpsules i tallers  per projectes i organitzacions

Durant el mes de juliol continua l’oferta formativa de tallers i càpsules per fomentar l’emprenedoria social i col·lectiva i l’enfortiment de les organitzacions de l’ESS.  Com sempre, l’oferta s’agrupa en blocs temàtics que es poden consultar a través del web. Hi trobareu formacions com: fórmules jurídiques, activitats d’emprenedoria, gestió econòmica d’organitzacions, claus per emprendre en l’ESS o noves tendències, entre moltes altres.

Consulteu l’oferta formativa oberta tot el any aquí i aquí.

 

Altres notícies destacades

Nou servei d’assessorament especialitzat per organitzacions d’ESS del sector tèxtil

21/09/2020 - 16:14

Barcelona Activa posa a disposició un servei personalitzat per enfortir el sector de la ciutat.

Activitats d’octubre en Economia Social i Solidària, no et quedis sense plaça!

21/09/2020 - 11:17

Nous tallers i sessions per organitzacions i projectes d’emprenedoria social.

Abrazo Cultural, Mengem AMB Sentit i Reperkutim, guanyadores de Construïm en femení i Camí de la solidesa

21/09/2020 - 09:44

Barcelona Activa va fer entrega dels premis dels seus programes al juliol i en breu obrirà nova convocatòria.