Descobriu les novetats en les formacions per a projectes i organitzacions d’ESS de Barcelona Activa

29/01/2020 - 15:24

Descobriu les novetats formatives per al foment i enfortiment de l'ESS i la innovació socioeconòmica.

Barcelona Activa ha presentat la seva aposta formativa en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària (ESS) i la Innovació socioeconòmica per al trimestre vinent i suma a les seves propostes formatives el format online perquè es pugui accedir des de qualsevol lloc amb internet.

Com cada inici d’any, Barcelona Activa presenta a la seva web les novetats formatives com una aposta estratègica i per la consolidació d’una oferta estable anual de formació per al foment i enfortiment de l’ESS i la innovació socioeconòmica transformadora a la ciutat. Per això, durant el 2020 es vol seguir consolidant una oferta d’activitats agrupades en blocs temàtics com: comunicació, gestió i fiscalitat, cultura organitzativa, aproximació i tendències en ESS. A més, se segueix apostat pels espais d’intercanvi i pròximament faran públiques a la web les properes sessions de connexió entre persones i entitats de sectors específics.

Els quatre itineraris en els quals podeu participar al llarg d’aquest trimestre són:

  1. Allò que no es comunica no existeix

La comunicació és clau per a qualsevol organització o projecte. Amb aquestes formacions d’entre 3 i 16 hores es treballarà com arribar a nous públics a través de la comunicació, com dissenyar el pla de comunicació, així com dissenyar estratègies de màrqueting i xarxes.        

La propera formació serà “Dissenya el teu pla de comunicació amb perspectiva de gènere” (del 17 de gener al 4 de març). Amb aquesta activitat les persones assistents aprendran a plantejar, desenvolupar i executar un pla de comunicació en totes les seves fases amb una metodologia que combina teoria i dinàmiques pràctiques. Aquesta activitat compta amb hores d’assessorament personalitzat. Activitat gratuïta.

Aquest bloc contempla quatre formacions que podeu consultar al web.

  1. Gestió amb valors i eficiència

El finançament i la gestió econòmica són imprescindibles pel bon funcionament d’organitzacions o projectes. Amb aquestes activitats d’entre 3 i 9 hores de durada, oferim formacions sobre fiscalitat i finançament, com presentar-se a licitacions i subvencions, entre d’altres.

La propera formació serà “Fórmules jurídiques: quina s’adapta més a la realitat del vostre projecte?” (6 de febrer). Teniu un projecte emprenedor en ESS i no sabeu qui format jurídic triar? Us esteu plantejant canviar de forma jurídica? En aquesta càpsula es repassaran les característiques jurídiques de les fórmules més habituals en l’ESS.

Aquest bloc contempla vuit formacions que podeu consultar al web. 

  1. Construïm una cultura organitzativa més humana

Aquestes activitats busquen dotar les empreses i projectes d’eines per a promoure els valors de l’ESS i posar les persones al centre en la gestió de les mateixes organitzacions. Les formacions tenen una durada d’entre 4 i 12 hores.

La propera formació serà “Eines per la prevenció de l’assetjament” (6 de febrer). Aquesta activitat pretén aproximar-se a l’elaboració de protocols per definir el marc d’actuació davant de situacions d’assetjament amb la finalitat d’erradicar aquest tipus de conductes a l’empresa.

Aquest bloc contempla set formacions que podeu consultar al web.

  1. Apropa’t a l’Economia Social i Solidària

De què parlem quan parlem d’ESS? Quin és el seu impacte a Barcelona, a Catalunya i al món? Amb una durada d’entre 3 i 12 hores, aquestes activitats aborden temes com les oportunitats i tendències per treballar en l’ESS o l’economia comunitària, entre d’altres.

La propera formació serà “Claus per emprendre en l’ESS i noves tendències” (17 i 19 de març). Quan parlem d’emprendre col·lectivament parlem de prendre una decisió personal i professional que comportarà tota una sèrie d’aspectes a tenir en compte. Sabeu quins són els temes clau per emprendre col·lectivament?

Aquest bloc contempla tres formacions que podeu consultar al web.

Nova formació online d’enfortiment d’organitzacions d’ESS

Si formeu part d’una organització i us interessa enfortir la vostra mirada d’Economia Social i Solidària per però preferiu la formació en línia, Barcelona Activa proposa una àmplia oferta formativa en aquest any 2020.

El Cooperativisme de Plataforma és un vessant dins de l’economia col·laborativa que uneix la idea de plataforma online com a base per facilitar el consum o la producció col·laborativa amb models d’ESS.

Aquesta formació ofereix les eines necessàries a les empreses, iniciatives i entitats de l’ESS perquè tinguin més coneixements a l’hora de gestionar i millorar el seu funcionament a nivell comptable i financer, d’acord amb els valors de l’economia social i solidària.

En aquest curs aprendrem els coneixements necessaris per aprofundir en el marc jurídic i en la gestió fiscal adequada a les empreses i entitats de l’ESS.

CoopCiutat, la ciutat de l’ESS, és un joc interactiu per aprofundir en l’ESS, i per conèixer els diferents àmbits del cooperativisme, el mercat social català i les diferents opcions de consum responsable que existeixen.

Consulteu també la formació en igualtat, i també tota la formació online de Barcelona Activa per a empreses aquí:

Si esteu interessats/des per qualsevol formació, podeu dirigir-vos a aquest enllaç.
Si teniu cap dubte, podeu escriure un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat i us resoldrem les preguntes que pugueu tenir.

Altres notícies destacades

“Els infants són part fonamental del procés de canvi de consciència ecològica”

13/02/2020 - 14:09

Entrevistem a la Presidenta de Som la Clau-Ecologia i Transició Urbana, Chiara Monterotti.

“La mobilitat i la producció d’energia a Catalunya ha de ser compartida”

29/01/2020 - 15:31

Aquest mes, dediquem l’entrevista del mes al tercer capítol de les ConversesESS: Mobilitat i Energia.

Inicia la V edició del “Camí de la solidesa” amb la participació d'onze organitzacions de l’ESS

29/01/2020 - 15:25

Descobriu les organitzacions de l'ESS que participaran en l'edició 2020 del programa.