DinerÈtic, el catàleg online sobre la banca ètica i solidària per la transformació social

30/01/2019 - 16:24

Per conèixer més sobre el sector de les finances ètiques i solidàries, visiteu el catàleg Diner Ètic.

L’associació FETS-Finançament Ètic i Solidari, que agrupa a entitats catalanes del Tercer Sector i de l’Economia Social i Solidària, crea el Catàleg ‘Diner Ètic’ que recull informació online actualitzada de productes i serveis que ofereixen les entitats i bancs que operen en el sector de les finances ètiques. Aquest espai en línia té el suport del Ajuntament de Barcelona i la seva finalitat és contribuir a la transformació social a través de les finances ètiques i solidàries.

‘Diner Ètic’ és un recurs per particulars, empreses, entitats social o l’administració pública per conèixer més sobre el sector de la banca ètica. Ofereix informació sobre quins àmbits financen, quines entitats tenen base cooperativa, quines d’elles poden oferir una targeta de crèdit o un préstec hipotecari i quins projectes d’èxit han finançat. Tot amb la finalitat de que la gent pugui gestionar els seus diners d’una manera coherent i amb valors socials.

Entitats de finances ètiques i solidàries com Coop57, Fiare Banca Ètica, OikoCredit, Triodos Bank, Refas, ACAF, Acció Solidària contra l’Atur i el conjunt de les assegurances ètiques fan compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d’objectius socials i ambientals.

Aquestes entitats inverteixen en projectes que repercuteixen positivament sobre la qualitat de vida de les persones en aportar una sèrie de beneficis socials i promoure el desenvolupament sostenible. A més, apliquen criteris per avaluar la responsabilitat ètica, social i mediambiental dels projectes que sol·liciten finançament. D’aquesta manera, garanteixen que donen suport econòmic a projectes amb alt impacte social, ambiental i cultural.

Per altre banda, les entitats de finances ètiques faciliten l’accés al crèdit a col·lectius sovint exclosos del sistema financer: es calcula que més de la meitat de la població adulta del món no té accés a productes i a serveis financers de qualitat.

Si vols conèixer més i ser part del canvi social, suma’t a les finances ètiques.

Més informació

Altres notícies destacades

Una missió d’estudi multiterritorial de Barcelona i Montreal visita Seül

16/10/2019 - 17:36

La missió va poder estudiar i analitzar casos concrets d'economia col·laborativa i de comuns urbans a Seül.

Dia Mundial de l’Alimentació: menjar pot canviar el món?

16/10/2019 - 12:15

Aquest any, el lema de la diada és “Una alimentació sana per a un món #FamZero”.

Obert el termini per sol·licitar la participació a la V Fira de Consum Responsable i d’ESS

11/10/2019 - 09:49

Les sol·licituds es poden fer fins al 21 d'octubre. La fira es farà del 20 al 31 de desembre a Plaça Catalunya.