DinerÈtic, el catàleg online sobre la banca ètica i solidària per la transformació social

30/01/2019 - 16:24

Per conèixer més sobre el sector de les finances ètiques i solidàries, visiteu el catàleg Diner Ètic.

L’associació FETS-Finançament Ètic i Solidari, que agrupa a entitats catalanes del Tercer Sector i de l’Economia Social i Solidària, crea el Catàleg ‘Diner Ètic’ que recull informació online actualitzada de productes i serveis que ofereixen les entitats i bancs que operen en el sector de les finances ètiques. Aquest espai en línia té el suport del Ajuntament de Barcelona i la seva finalitat és contribuir a la transformació social a través de les finances ètiques i solidàries.

‘Diner Ètic’ és un recurs per particulars, empreses, entitats social o l’administració pública per conèixer més sobre el sector de la banca ètica. Ofereix informació sobre quins àmbits financen, quines entitats tenen base cooperativa, quines d’elles poden oferir una targeta de crèdit o un préstec hipotecari i quins projectes d’èxit han finançat. Tot amb la finalitat de que la gent pugui gestionar els seus diners d’una manera coherent i amb valors socials.

Entitats de finances ètiques i solidàries com Coop57, Fiare Banca Ètica, OikoCredit, Triodos Bank, Refas, ACAF, Acció Solidària contra l’Atur i el conjunt de les assegurances ètiques fan compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d’objectius socials i ambientals.

Aquestes entitats inverteixen en projectes que repercuteixen positivament sobre la qualitat de vida de les persones en aportar una sèrie de beneficis socials i promoure el desenvolupament sostenible. A més, apliquen criteris per avaluar la responsabilitat ètica, social i mediambiental dels projectes que sol·liciten finançament. D’aquesta manera, garanteixen que donen suport econòmic a projectes amb alt impacte social, ambiental i cultural.

Per altre banda, les entitats de finances ètiques faciliten l’accés al crèdit a col·lectius sovint exclosos del sistema financer: es calcula que més de la meitat de la població adulta del món no té accés a productes i a serveis financers de qualitat.

Si vols conèixer més i ser part del canvi social, suma’t a les finances ètiques.

Més informació

Altres notícies destacades

Mobile Social Congress: un altre model tecnològic també és possible

19/02/2019 - 10:18

Quarta edició d’aquest fòrum alternatiu, el 26 i 27 de febrer al Pati Manning de Barcelona.

«Necessitem espais compartits perquè la criança pot ser molt solitària»

15/02/2019 - 10:43

Criança. Entrevista a Cos Cooperativa sobre el seu projecte Pell amb pell, un espai de criança adreçat a mares.

Jornada Avancem cap a una organització del temps de treball més saludable, igualitària i eficient

13/02/2019 - 10:00

Jornada. En el transcurs de la Jornada, que es celebrarà el proper 18 de març de 2019 al Recinte Modernista de Sant Pau, tindrà lloc el lliurament de guardons de la 7a edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació...