Fem Consum Responsable #DesDeCasa!

21/04/2020 - 14:35

L'Espai de Consum Responsable es transforma en equipament virtual.

L’Espai Consum Responsable promou una nova cultura de consum, conscient i compromesa, per tal d’incidir positivament en la qualitat de vida de les persones i el medi ambient. Tot i el confinament, a l’equipament virtual la ciutadania podrà passar a l’acció i repensar maneres de viure i de consumir, per tornar a una nova normalitat que posi la vida al centre.

El consum responsable és una proposta que anima a les persones, als grups i la societat a prendre consciència dels efectes de les nostres pràctiques de consum i així ajudar a repensar i transformar el model socioeconòmic i la societat, tenint en compte sempre tota la vida útil del producte.

Davant la crisi social i econòmica actual, l’Espai Consum Responsable es transforma en un espai virtual com a part de la campanya #DesdeCasa. Així, es continuarà posant a l’abast de la ciutadania, les entitats i les empreses eines per facilitar-ne la inclusió del consum responsable en les rutines, aprendre’n més i ser part de la solució. I fer-ho des de la cura i la protecció mútua. Així, a partir del 20 d’abril, l’ Espai de Consum Responsable es trasllada al món digital creant un nou equipament virtual on hi continuaran activitats, formacions i xerrades.

Properes activitats dins el cicle “Fem Consum Responsable #DesdeCasa!”:

21 Abril 18.00 – 19.30 h

El Consum Responsable com eina per paliar la Crisis Global Climàtica i Sanitària Xerrada co-organitzada per Espai Consum Responsable i CRAJ 

Plataforma: ZOOM

En l’actual estat de Crisi Global, tant ambiental com sanitària, són la Justícia Climàtica i la Transició Ecosocial els paradigmes als que cal dirigir-se? En aquesta xerrada hi parlarem d’aquests conceptes i donarem voltes a les accions i respostes que podem articular des dels nostres barris i organitzacions. Inscripcions aquí.

 28 Abril 17.00-18.00 h

Taller de cuina d’Aprofitament

Amb Aula Ambiental Sagrada Família + Cuchara

Plataformes: Jit.si I Instagram  

Amb restes d’alguna llegum cuita i les verdures (cuites i/o crues) que segur tenim per casa, farem un parell de propostes per gaudir de la màgia de l’aprofitament. Amb una mica de creativitat i esperit de iaia farem un àpat deliciós i nutritiu pel cos i l’ànima.
Inscripcions: no cal inscripció prèvia.

30 Abril 17:00 – 18:00 h

Neteja i desinfecció sostenibles: llar neta en temps de COVID-19

Xerrada-taller amb: A Granel + Aula Ambiental Sagrada Família

Plataformes: Jit.si I Instagram  

Ara que l’alarma sanitària ens remarca la importància de tenir la llar neta, A Granel ens mostra un seguit de pràctiques i alternatives ecològiques per mantenir la llar neta i desinfectada sense malmetre l’entorn i la salut.

 5 Maig 18:00 – 19.30 h

Menjar de pagès sense sortir de casa

La pagesia a casa. Alimentació saludable i de proximitat, encara que estiguis confinat!

Xerrada organitzada per Espai de Consum Responsable amb: Annaïs Sastre  (Arran de Terra) + Marta Pons (PEMB)  + Ferran Berenguer (Unió de Pagesos)

Plataforma: Jit.si

Consumir agroecològic durant el confinament sense intermediaris? Coneixerem algunes iniciatives que han sorgit per vincular la pagesia local i agroecològica amb les consumidores durant l’etapa de confinament, i aprendrem com accedir-hi ara i més enllà de l’estat d’alarma per fer un consum corresponsable amb el nostre territori.

7 Maig 18:00- 19.30 h

Vida Digital:  Com afecta a les nostres relacions i quin impacte té en el planeta? 

Xerrada organitzada per Espai de Consum Responsable amb: Mireia Parera (Fil a l’Agulla) i Pep Colectic 

Plataforma: Jit.si

Degut al confinament provocat per l’estat d’alarma sanitària les nostres relacions s’han modificat. Les pantalles i els icones han substituït les abraçades i petons. Però, sabem com ens afecta la digitalització de les nostres relacions? Quin impacte pot tenir la digitalització a la nostra vida tan a escala personal com planetària? El consum de dades s’ha disparat, com impacta sobre el planeta l’emmagatzematge de tota aquesta informació?

Us convidem a visitar l’agenda de l’Espai de Consum Responsable per veure totes les activitats disponibles. Podeu consultar tota la informació de la campanya #DesdeCasa al web específic creat per donar suport i informació durant el confinament.

Altres notícies destacades

548x280px_2021_1amb groc nou termini

Ampliat el termini per participar al Premi a l’Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps

15/11/2021 - 12:23

. El nou període per presentar candidatures és del 17 de novembre al 16 de desembre de 2021.

“El PIESS és l’aterratge del full de ruta que ens marca l'estratègia”

15/11/2021 - 10:22

. Entrevista amb la Directora de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, Ester Vidal Pujol- Xicoy.

towfiqu-barbhuiya-joqWSI9u_XM-unsplash

Renovat el conveni entre l’Ajuntament i Coop57 per facilitar el finançament de les empreses i entitats d’ESS

15/11/2021 - 09:47

. En el període 2017-2020, s’han formalitzat 56 operacions per valor de 2.678.481 €.