Inicia la V edició del “Camí de la solidesa” amb la participació d'onze organitzacions de l’ESS

29/01/2020 - 15:25

Descobriu les organitzacions de l'ESS que participaran en l'edició 2020 del programa.

El programa comença la seva edició 2020 amb la mirada enfocada en donar suport a les empreses i entitats d‘Economia Social i Solidària (ESS) gestionades/impulsades per dones, fonamentals per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat.

El passat 8 de gener, amb un total d’onze organitzacions participants, va començar la V edició del “Camí de la solidesa”, un programa d’acompanyament i enfortiment d’organitzacions d’Economia Social i Solidària (ESS) gestionades i liderades per dones, però enguany també amb la participació de organitzacions d’ESS en general que vulguin formar a treballadores seves en rols de lideratge i en càrrecs de responsabilitat.

Durant els propers 5 mesos, les organitzacions participants adquiriran eines, idees i recursos per ajudar a enfortir les organitzacions i millorar la seva gestió un cop feta una diagnosi del seu estat. A més, rebran formació pràctica i vivencial, acompanyament d’una persona que la guiï al llarg del programa amb tutories presencials amb participació de l’equip de Barcelona Activa.

En aquesta edició, les organitzacions participants són les següents. Descobriu-les:

Jamgo cooperativa tecnològica

Cooperativa tecnològica que té com a principal objectiu fer servir la tecnologia com a eina per impulsar projectes amb vocació de transformació social. Disseny i desenvolupament des d’aplicacions avançades fins a pàgines web. Treballa amb tecnologies de programari lliure que alliberen el client de la captivitat del producte i promovem l’ús de la tecnologia lliure i oberta.

Voltes cooperativa d’arquitectura

Cooperativa especialitzada en diversos àmbits de l’arquitectura i l’urbanisme: bioconstrucció i sostenibilitat, rehabilitació, i participació ciutadana. Ofereix una arquitectura conscient amb l’hàbitat social i construït; un urbanisme inclusiu obert als processos de participació i la transformació col·lectiva; instal·lacions sostenibles innovadores amb materials naturals; així com també una formació crítica al voltant del entorn que habitem.

Medea Studio

Estudi de creativitat enfocat a l’audiovisual i la fotografia publicitària. Ajuda a les empreses a donar a conèixer els seus productes i serveis mitjançant campanyes de publicitat creatives, usant l’storytelling, el branded content, i nous formats audiovisuals. Realitza totes les fases de la producció audiovisual: conceptualització, producció, rodatge i postproducció de la peça publicitària.

Associació Catalana Promoció de les Persones Sordes

L’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes (ACAPPS), creada l’any 1992, és una entitat sense ànim de lucre declarada d’Utilitat Pública que té com a finalitat representar i defensar els interessos globals de les persones amb discapacitat auditiva i de les seves famílies, per aconseguir la plena integració de la persona sorda en tots els àmbits: educatiu, laboral, social i cultural.

L’Aixada SCCL

Producció i comercialització del producte fresc de temporada i de proximitat. Compta amb una verduleria al barri de Gràcia “Més fresques que un enciam”, on venen allò que ells mateixos conreem, així com verdures d’altres productores agroecolòqiues del Baix Llobregat, i productes provinents de les cooperatives agràries del Baix Llobregat i del Maresme.

Ingenieria Social

Gestoria empresarial dirigida a tot tipus d’empreses y persones físiques, però especialitzada en associacions i entitats sense ànim de lucre.

Hey Bloom Agency

Equip multidisciplinari de comunicació, disseny i il·lustració sostenible, que es desmarca dels mètodes habituals de treball per a acompanyar a marques de manera més pròxima i personalitzada. Fugen de la comunicació “fast”: ràpida, efímera i estàndard, que pot donar resultats immediats, però que s’esvaeixen amb la mateixa rapidesa. Es basen en el concepte “slow”: metodologia comunicativa que crea pilars sòlids, assentada en els valors de marca i amb recorregut i resultats sostenibles en el temps.

Projecte Ella

Ofereix assessoraments, formacions i tasques de consultoria, així com d’elaboració de plans d’igualtat i d’incorporació de perspectiva i transversalitat de gènere en diferents àmbits, espais, grups i ens (públics, privats, entitats). També se especialitza en temes de prevenció i abordatge de les Violències masclistes (elaboració del Protocol contra les violències masclistes a les entitats juvenils ) així com en assessorament, revisió elaboració de Guies en Comunicació no sexista i/o inclusives.

Associació PIDES

Reperkutim – Bloco SuCa Barcelona (Sumant Capacitats) és un projecte social i comunitari en el qual s’utilitza la batucada com a eina de transformació social, duent-se a terme, d’una banda, tallers inclusius en els quals es treballa l’enfortiment i cohesió dels diferents grups i la creació de ritmes col·lectius, i d’altra banda, accions socials i comunitàries, en les quals els grups surten al carrer i són partícips de la vida social i cultural de la comunitat, creant espais inclusius en el territori i visibilitzant les diferents realitats que són el reflex dels nostres barris.

Més que cures

Associació de dones que té com a objectiu l’apoderament social i econòmic de les dones i la dignificació de l’àmbit de les cures i del treball de la llar. Ofereix serveis de qualitat respectuosos cap a les persones i cap al medi ambient: serveis d’atenció sociosanitària a domicili, neteja de domicilis, locals i comunitats i serveis de canguratge individual i col·lectiu.

Senin Prado

Ofereix solucions reals a les necessitats dels seus clients en consultoria empresarial. Abasten, amb la màxima professionalitat, actuacions en gestió d’empreses i persones físiques així com en relacions amb l’Administració Pública. Porten a terme consultories de seguretat, planificació i gestió d’emergències, plans de seguretat i autoprotecció. Vetllen pel compliment de la normativa oferint-li una formació completa. Disposen d’un servei de peritatge titulat en matèria laboral i de seguretat privada.

Altres notícies destacades

“Els infants són part fonamental del procés de canvi de consciència ecològica”

13/02/2020 - 14:09

Entrevistem a la Presidenta de Som la Clau-Ecologia i Transició Urbana, Chiara Monterotti.

“La mobilitat i la producció d’energia a Catalunya ha de ser compartida”

29/01/2020 - 15:31

Aquest mes, dediquem l’entrevista del mes al tercer capítol de les ConversesESS: Mobilitat i Energia.

Inicia la V edició del “Camí de la solidesa” amb la participació d'onze organitzacions de l’ESS

29/01/2020 - 15:25

Descobriu les organitzacions de l'ESS que participaran en l'edició 2020 del programa.