Les activitats que no us podeu perdre de la V Fira de Consum Responsable i ESS

18/12/2019 - 12:04

La fira compta amb més de 50 activitats dinamitzadores, orientades a la ciutadania i al públic familiar.

La V Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària comença aquest divendres 20 de desembre i serà a Plaça Catalunya fins al 31 de desembre. La fira, que vol conscienciar sobre el nostre consum davant de l’actual emergència climàtica, comptarà amb una proposta de més de 50 activitats dinamitzadores, orientades a la ciutadania i al públic familiar.

Les activitats s’esdevindran en dues ubicacions: una carpa/envelat ubicada (anomenada Activiteca) al costat del monument a Francesc Macià i un espai ubicat a l’entrada sud del nucli central de la plaça, anomenada Esfera Consum Responsable: tallers, música, teatre per públic familiar, desfilades de moda sostenible, presentacions de llibres, activitats de reflexió i debat, i un llarg etcètera.

A continuació us resumim les més destacades:

Inauguració: Jam Climàtica

Divendres 20 de desembre
Esfera Consum Responsable
de 18.30 a 20.30 h

Juntament amb la música de La Birch i d’altres artistes convidades dels moviments pel clima, es debatran propostes sobre consum responsable i com actuar davant l’emergència climàtica per part de la ciutadania. Veniu a compartir les vostres reflexions, idees, poesies i cançons per passar a l’acció!

Punt d’intercanvi de joguines

Del 20 al 24 de desembre
Caseta 7
Tot el dia

Organitzat per l’Espai Consum Responsable, el punt d’intercanvi de joguines us permetrà deixar aquella joguina (peluixos i contes) que ja no feu servir més i on trobar-ne una altra per donar-li vida!

Gran desfilada de Moda Comunitària

Dissabte 21 de desembre
Activiteca
11.30 a 14.30 h

Amb la participació de gran part de l’àmbit de la moda i tèxtil d’arrel comunitària de Barcelona, la fira comptarà amb una gran desfilada que neix i porta l’essència dels nostres barris. L’activitat comptarà amb la participació d’entitats com la cooperativa Diomcoop, entre moltes altres.

Canviem el món a ritme de les economies transformadores

Dissabte 21 de desembre
Activiteca
18.00 a 20.30 h

Música i intervencions de persones i projectes que ja estan transformant l’economia i la manera de viure! Una activitat organitzada juntament amb el Fòrum Social Mundial d’Economies Transformadores 2020 de Barcelona.

Espai MicroCine La Finestra

Tots els dies, excepte el 24 i 31 de desembre
Esfera Consum Responsable
19.30 a 20.30 h

En aquest espai podreu veure vídeos d’alternatives i reflexions de consum responsable, d’Economia Social i Solidària i justícia climàtica.

Eco-Vermut Musical

Diumenges 22 i 29 de desembre
Activiteca
12.00 a 14.00 h

L’activitat, que comptarà amb la participació de diverses entitats, tindrà un espai de gastronomia local, ecològica i cooperativa, amenitzat amb música en viu i jocs infantils. Ho podreu gaudir els dos diumenges de la fira.

Viure un Nadal #ZeroWaste: Apps i recursos per alliberar-nos dels residus aquestes festes

Diumenge 22 de desembre
Activiteca
18.00 a 20.30 h

És possible viure un nadal lliure de residus? Descobriu les Apps i altres recursos que us ho posaran fàcil per passar unes festes nadalenques #ZeroWaste.

Els propòsits del Consum Responsable 2020: Clausura Musical de la Fira… I DE L’ANY!

Dimarts 31 de desembre
Esfera Consum Responsable
11.00 a 14.00 h

Tanquem la fira i donem la benvinguda a l’any amb les accions de consum responsable que la ciutadania haurà recollit i proposat al llarg de tota la Fira. Organitzades segons els 8 principis del Consum Responsable, aquests propòsits donaran forma l’Exposició Col·laborativa amb l’objectiu de posar-los a la pràctica al llarg del 2020.

Coordinades per l’Espai Consum Responsable, aquestes activitats us proposaran accions i pràctiques que ajudin a reduir la vostra petjada ecològica i, d’aquesta manera, contribuir a tenir una ciutat i un planeta habitables mitjançant el Consum Responsable.

Us recomanem visitar la pàgina web especial de la Fira on trobareu una agenda amb el recull de totes les activitats programades al llarg dels 10 dies. perquè “amb el consum responsable, fem una ciutat i un planeta habitable”.

Altres notícies destacades

Feliç 2020 i millor Setmana del Consum Responsable!

22/01/2020 - 20:19

La setmana proposarà accions per poder mitigar i revertir l’emergència climàtica.

La V Fira de Consum Responsable i d’ESS es consolida conscienciant sobre l’emergència climàtica

30/12/2019 - 14:03

La fira es consolida entre el conjunt d’activitats de Nadal, amb prop de 75.000 visites i més de 130.000 euros en vendes.

“Volem que la XMESS creixi territorialment perquè hi hagi més veus plurals”

18/12/2019 - 13:56

Entrevistem a Xavi Rubio, Betlem Parés i Txell Carbó, integrants de la comissió tècnica de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS).