Nova edició 2019 de 'Construïm en Femení'

12/12/2018 - 20:27

Les sessions informatives del programa per la creació d’empreses de dones el 19 i 20 de desembre. Apunta-t’hi!

Ets dona i tens un projecte que segueix els principis i els valors de l’Economia Social i Solidària? Vols formar-te en les fases del procés que van des del naixement d’una idea fins a convertir-se en una activitat econòmica amb una estructura empresarial? Barcelona Activa promou una nova edició de Construïm en Femení, un programa de formació i acompanyament a la creació d’empreses de dones que començarà aquest gener i durarà fins al juny del 2019.

Construïm en Femení té com a objectiu oferir un programa de formació amb visió de gènere que contribueixi a crear un espai de referència per emprenedores. Aquest consta de:

  • 102 hores de formació
  • 200 hores d’acompanyament individual (dividides en tutories a projectes i acompanyament de temes vinculats a la cura) i
  • 28 hores de tutories grupals
  • Les classes s’impartiran tres matins a la setmana

Els continguts del programa estan estructurats segons les esferes que travessen l’Economia Social i Solidària: relacional, econòmica i jurídica.

Abordarem temes molt interessants i indispensables per dur a bon port un projecte d’ESS com: model de viabilitat de projectes en l’àmbit de l’Economia Social i Solidària, eines de prototipatge de projectes i TIC de gestió, definició de producte-servei i la identificació de “mercat”, eines de comunicació, organització i logística de les activitats econòmiques, gestió econòmica i financera, vestits jurídics, etc.

A més, es treballarà amb casos pràctics de l’ESS de dones: experiències d’èxit i experiències no reeixides; conferències d’ESS i d’Economia Feminista; materials de hackeig feminista com el Canvas feminista i moltes coses més.

Construïm en Femení, un aprenentatge en grup i amb perspectiva de gènere

S’ha de destacar que aquesta proposta està enfocada en l’aprenentatge en grup. Les dones aprendran unes de les altres, amb les seves aportacions, el diàleg de diferents punts de vista i el poder compartir entre elles experiències similars a l’hora de crear i posar en marxa la seva pròpia empresa. Per fer-ho, es nodriran de diverses metodologies, entre elles la participativa i vivencial, així com diferents perspectives del coneixement econòmic, com l’emprenedoria col·lectiva, l’economia feminista, l’economia del buen vivir, l’economia social i solidària, etcètera, que les ajudaran a comprendre en profunditat les diferents cosmovisions de la ciència econòmica.

L’any passat, 20 dones i projectes es van beneficiar d’aquest programa i aquest any Barcelona Activa posa a disposició el mateix nombre de places. Totes les persones preinscrites hauran de fer una entrevista de selecció. Vine, t’estem esperant per continuar construint en femení

Per sol·licitar més informació ens pots escriure a: innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat

Altres notícies destacades

Es presenten dues guies per usar amb consciència les plataformes digitals

20/03/2019 - 22:57

Barcelona presenta dues guies que faciliten el consum i el treball de les plataformes digitals d’economia col·laborativa.

Balanç de tres anys de política pública d’ESS a Barcelona

04/03/2019 - 11:35

Fem repàs de les accions, programes i serveis desplegats pel foment i enfortiment de ESS a la ciutat.

“Els homes són els grans absents en les tasques de reproducció social”

04/03/2019 - 08:54

Entrevistem a Elba Mansilla, sòcia de La Ciutat Invisible, periodista i investigadora feminista.