Obert el termini per sol·licitar la participació a la V Fira de Consum Responsable i d’ESS

11/10/2019 - 09:49

Les sol·licituds es poden fer fins al 21 d'octubre. La fira es farà del 20 al 31 de desembre a Plaça Catalunya.

L’Ajuntament de Barcelona organitza la V Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària en el marc de les festes de Nadal de l’any 2019 (des del dia 20 al 31 de desembre a plaça Catalunya).

La Fira té un doble objectiu segons els públics a que es dirigeix:

 • En relació a la ciutadania: donar a conèixer i facilitar el consum responsable, oferint productes de qualitat, de proximitat i/o elaborats amb condicions respectuoses amb les persones i el territori, per tant seguint els principis del consum responsable i les pràctiques de l’economia social i solidària.
 • En relació a les entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS) i de Consum Responsable: visibilitzar i enfortir a les entitats de l’ESS de la ciutat compromeses amb el consum responsable i que realitzin accions de difusió i retorn social que ajudin a fomentar els valors de la Fira.

Desprès de l’èxit de les quatre edicions ja celebrades de la Fira , l’Ajuntament realitza una crida oberta a les entitats de la ciutat per a que puguin mostrar el seu interès en participar en la nova edició de la Fira.

A qui busquem?

Entitats de l’Economia Social i Solidària i del Consum Responsable de Barcelona que puguin oferir productes, serveis i activitats que promouen i permeten practicar un Consum Responsable.

Què oferim?

Espais a la Plaça Catalunya de Barcelona per oferir productes i difondre els valors, les pràctiques econòmiques i socials i de Consum Responsable, així com la possibilitat de realitzar activitats de foment del Consum Responsable dirigides a la ciutadania per tal de visibilitzar la vostra entitat i activitat.

Què demanem?

El compromís de les entitats seleccionades a :

 • Participar en les propostes de dinamització als visitants/consumidors durant la Fira (orientat a incrementar la participació i coneixement dels usuaris dels valors del Consum Responsable i de l’Economia Social i Solidària de les entitats)
 • Realitzar les activitats proposades com a Retorn Social (és imprescindible el compromís en desenvolupar un retorn social per ser present a la Fira. Aquest es valorarà en la selecció per participar, a partir de les propostes d’activitats a dur a terme directament durant la Fira, o en l’espai Consum Responsable durant la resta de l’any. Les activitats dins el marc de la Fira es podran realitzar a la carpa i/o caseta de l’Espai Consum Responsable i/o a la caseta assignada a l’entitat.
 • Seguir i garantir l’operativa de la Fira:
  1. Assistir a les reunions informatives de la Fira per garantir un correcte funcionament d’aquesta
  2. Respectar els terminis d’entrega establerts per l’organització (ja sigui de material, informació o documentació requerida)
  3. Garantir la presència en els dies descrits en el present document.
  4. Respectar i garantir l’horari d’obertura i tancament establert per l’organització (l’entitat garanteix la presència a la caseta durant l’horari establert. El tancament de la caseta o absència de servei sense justificació serà motiu de penalització per a futures edicions)
  5. Respectar l’horari, espais i operativa de càrrega i descàrrega establers per l’organització.
  6. Mantenir la caseta/espai en perfecte estat de conservació (sense malmetre cap dels elements de la dotació oferta per l’organització)
  7. Recollir diàriament els indicadors tal i com determini l’organització
  8. Retornar la dotació cedida durant els dies de la fira en perfecte estat de conservació.

Com puc fer arribar el meu interès?

Les organitzacions interessades han de presentar el seu interès en el següent formulari abans del dilluns 21 d’octubre a les 22h.

I si tinc dubtes?

Podeu contactar amb l’organització a través del correu firaconsumresponsable@bcn.cat

Altres notícies destacades

Torna el Servei d’Assessorament en Economia Social i Solidària

17/02/2021 - 10:42

Barcelona Activa rellança el SAESS, més àgil i amb ampliació de recursos de suport.

El nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària 2021-2023

17/02/2021 - 09:44

Es comença a preparar el nou PIESS a Barcelona, donant continuïtat a l'anterior pla d'impuls.

Per què és necessari transformar el sistema alimentari?

16/02/2021 - 16:31

Alimentació sostenible. Es calcula que a Barcelona un 8,6% de les llars tenen limitada la quantitat i la qualitat dels aliments.