Per Nadal i durant tot l’any, tria amb consciència!

22/11/2017 - 18:06

Del 22/12 al 4/01 torna la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària a plaça de Catalunya.

Durant dues setmanes, els visitants a la Fira comprovaran com és possible consumir de manera sostenible gràcies als productes i serveis d’iniciatives que fan activitat econòmica i sociocomunitària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat. També, gaudiran i aprendran sobre consum responsable i solidari amb les activitats programades al nou Espai Consciència.

Organitzada pel Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, a la Fira hi participen entorn de 60 projectes, entitats i empreses que fan i volen fer economia i transformació social, proposant un canvi del model sòcio-econòmic. Es tracta de projectes que impulsen l’economia de proximitat, arrelada als barris i districtes de la ciutat i el país, que no es deslocalitza, que s’orienta a satisfer necessitats, aspiracions i, fins i tot, desitjos de les persones i els territoris.

 

Àmplia oferta de consum responsable

La Fira comptarà amb una quarentena d’estands que abasten bona part dels àmbits de l’Economia Social i Solidària: alimentació; roba; cultura i coneixement; restauració; formació; comunicació i informació crítica; oci, lleure i turisme responsable; finances i assegurances ètiques i cooperatives; salut i cures; energia i telefonia responsable, i altres serveis com els que ofereixen fundacions i empreses d’inserció sociolaboral.

 

Totes les activitats a l’Espai Consciència

La gran novetat de l’edició d’enguany serà l’Espai Consciència, l’emplaçament on es duran a terme el munt d’activitats programades fins el 31 de desembre: concerts, desfilades de moda, espectacles infantils, espais de degustació, presentació de llibres, tallers de reciclatge i d’artesanies, espectacles de màgia i un ampli ventall d’activitats d’educació en el consum responsable per a tots els públics.

A destacar, l’actuació infantil “Rumba per xics” amb Carlitos Miñarro i Montserrat Escopinya el 23/12 a les 12h. També les actuacions d’Eduard Gener (27/12 a les 18h) i The Taffaners (29/12 a les 18h).

 

La Fira estarà tancada els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.

Altres notícies destacades

“Amb el REC, com a ciutadania podem construir un grau de sobirania en el camp monetari”

26/07/2019 - 07:41

Parlem amb Martí Olivella Solé, coordinador del projecte Moneda Ciutadana de Novact, sobre la moneda ciutadana REC.

Álvaro Porro renova com a Comissionat en el nou govern municipal

25/07/2019 - 20:38

Amb l’aprovació del nou cartipàs municipal, encapçala el Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària.

La XMESS presenta dues publicacions per promoure i implementar l’ESS als municipis catalans

25/07/2019 - 20:27

Són la guia “L’ABC de l’Economia Social i Solidària als Municipis” i la publicació “Compra Pública Responsable”.