Que la covid-19 no ens aturi! Serveis i formacions per projectes i organitzacions d’ESS

17/06/2020 - 12:09

S’activa “Aixequem l’ESS” per ajudar a reactivar l’activitat econòmica de l'Economia Social i Solidària.

Barcelona Activa ha adaptat l’oferta formativa i de serveis a la situació actual per continuar donant resposta a les necessitats dels projectes i organitzacions d’ESS de la ciutat, inclòs el suport per les convocatòries de subvencions Impulsem el que fas i Enfortim l’ESS.

Les noves accions posades en marxa per Barcelona Activa s’emmarquen “Aixequem l’ESS: suport a l’activitat econòmica per la crisi de la covid-19”. Aquesta campanya vol donar suport a projectes d’emprenedoria, iniciatives i empreses de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària per la reactivació de la seva activitat econòmica i, així, ajudar a donar resposta a l’actual crisi econòmica des d’una perspectiva ESS.

L’”Aixequem l’ESS” consisteix, d’una banda, en un servei d’assessorament especialitzat i personalitzat que acompanya empreses i organitzacions de l’Economia Social i Solidària. L’objectiu és impulsar i potenciar l’ESS donant suport a diferents iniciatives, sigui quin sigui el grau de desenvolupament en què es trobin. Aquest servei està específicament orientat a organitzacions d’ESS en dificultats i es presta amb estreta col·laboració amb serveis, operadors i agents de l’ecosistema per fer front a la crisi de la covid-19.

Per altra banda, la campanya agrupa l’oferta d’activitats formatives per la superació de reptes durant i post la covid-19 en pro de la millora de competències i per enfortir organitzacions que segueixen els valors i pràctiques de l’Economia Social i Solidària. Les properes activitats programades són les següents:

1a edició: 18 i 25 de juny, 13.00 h

2a edició: 23 i 30 de juny, 10.00 h

30 de juny, 12.00 h

25 de juny, 16.00 h

19 de juny, 10.00 h

Pel que fa a l’Aula Virtual, seguim oferint activitats actualitzades setmanalment en format de càpsules formatives enfocades tant per organitzacions de l’ESS (aquí) com per projectes de l’ESS (aquí), entre les que destaquem les relacionades amb les convocatòries de subvencions Impulsem el que fas i Entortim l’ESS:

No oblideu que seguim mantenint actius altres serveis:

  • El Punt d’Acollida i Orientació, porta d’entrada dels diferents serveis d’ESS que oferim des de Barcelona Activa dirigit a facilitar informació a les persones interessades en l’Economia Social i Solidària i en la Innovació Socioeconòmica. Podeu fer consultes a través de la bústia innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat, per telèfon al 933 203 404, o bé demanar cita prèvia per ser atesos de manera presencial a InnoBA, al carrer Perú nº52.
  • A més a més, el Servei d’Assessorament per projectes i organitzacions d’ESS continua actiu per acompanyar processos d’emprenedoria social i col·lectiva i enfortir entitats i empreses d’ESS. Per altra banda, si formeu part d’una organització en actiu relacionada amb el sector de les cures, podeu accedir al nou servei d’assessorament específic i especialitzat per a iniciatives que operen en l’àmbit del sector de cures, recentment habilitat per satisfer necessitats i dubtes específics i fer front a la situació actual.

Si voleu més informació o conèixer millor les eines disponibles, podeu visitar el web. Per conèixer l’oferta d’activitats en l’àmbit de l’ESS podeu consultar la CoAgenda, l’altaveu de la Innovació Socioeconòmica i l’Economia Social i Solidària.

Altres notícies destacades

Ampliació del Fons de Crèdit Municipal per l’ESS

03/08/2020 - 12:06

Els convenis amb Coop57 i Fundació Fiare suposen 4 milions de finançament

ConversESS de tardor, cicle de ponències sobre la covid-19 al setembre

22/07/2020 - 15:24

Cicle d’activitats per parlar sobre les conseqüències de la covid-19.

Activitats i formacions ESS de juliol i setembre

21/07/2020 - 12:27

Continuen els tallers i sessions virtuals per entitats i emprenedoria.