Formeu part del Sharing Cities Action Stand Lab

19/06/2019 - 11:52

Si teniu un projecte d'economies col·laboratives, el període d'inscripcions estarà obert fins al 5 de juliol 2019.

Del 19 al 21 de novembre de 2019, el grup de treball Sharing Cities organitzarà una trobada a la SCEWC19 amb un programa intens, que reunirà l'ecosistema del Laboratori Sharing Cities Action Stand. L'objectiu d'aquesta trobada és definir el Pla d'Acció 2020 per a l'Economia de Plataforma i l'Economia Col·laborativa basat en la Declaració de Sharing Cities. Fins al 5 de juliol, estarà oberta la primera fase per que es puguin inscriure les iniciatives i projectes d'economia col·laborativa que hi vulguin participar.

Podeu fer la inscripció en aquest enllaç.

Després de la cimera Sharing Cities celebrada a Barcelona el 2018, on unes 50 ciutats van acordar una “Declaració Comuna de Principis i Compromisos per a les Sharing Cities” i on es va acordar la creació d’un grup de treball per donar suport a la col·laboració entreles ciutats, aquest any tindrà una nova trobada al Smart World Expo World Congress 2019 (SCEWC19). L’objectiu és un un nou impuls a la “Declaració comuna de principis i compromisos per a les Sharing Cities”.

Ara, s’obre el període d’inscripció per als participants que vulguin participar al SCEWV19 fins al 5 de juliol de 2019. Els projectes que s’inscriguin a aquesta primera fase es beneficiaran de la visibilitat a través dels nostres canals de comunicació a partir de juliol. Digueu-nos quin és el vostre projecte de plataforma d’economia col·laborativa i participeu a la comunitat internacional el proper mes de novembre a Barcelona durant el SCEWC19.

Gràcies al gran nombre d’activitats com l’exposició de projectes, els debats a l’Open Forum, tallers i sessions de ‘hacking’ per treballar sobre els models actuals d’economia de plataforma i l’economia col·laborativa, el laboratori Sharing Cities Stand es convertirà en el centre neuràlgic on visitants i participants podran visualitzar i entendre l’impacte de l’economia de plataforma i l’economia col·laborativa a les ciutats, les seves conseqüències i com afecta la vida de la ciutadania.

El conjunt complet d’activitats que s’organitzaran al laboratori Sharing Cities Action Stand abordaran els següents temes:

  • Sostenibilitat econòmica i ambiental / ecològica: nous models de negoci i desenvolupament d’estratègies.
  • Inclusió i gènere: incorporar la perspectiva de gènere i garantir la inclusió en polítiques d’intercanvi i plataformes digitals
  • Dades: negociació amb plataformes per a l’accés a dades, construcció de dades comunes i regulació de dades
  • Altres relacionats amb l’economia de plataforma i l’economia col·laborativa proposats pels membres de la comunitat.

Durant el programa de 3 dies, tots els participants contribuiran a crear el Pla d’acció 2020 per a l’Economia de Plataforma i l’Economia Col·laborativa, el que serà el resultat més important del Sharing Cities Action Stand Lab 2019. Aquest document definirà un conjunt d’actuacions acordades per la comunitat per es desenvoluparan el 2020 per construir ciutats més fortes.

Si voleu conduir una sessió a Stand, o rebre informació sobre la Sharing Cities Action Task Force, podeu enviar-nos un correu electrònic a cities@sharingcitiesaction.net o visiteu aquesta web.

L’edició de l’any passat, el Stand Lab va reunir una enorme comunitat d’economia de plataformes d’intercanvi internacional: vam acollir més de 100 ponents clau, es van exposar més de 70 iniciatives i es van organitzar 2 tallers al Stand Lab.

Avantatges si us inscriviu abans del 5 de juliol

  • Promoció mitjançant els canals Sharing Cities Action (xarxes socials, programes, pàgina web, premsa, etc.).
  • Espai expositiu al Sharing Cities Action Stand Lab del Smart World Expo World Congress 2019.
  • Presència i possibilitat de difondre informació sobre projectes al Lab Sharing Cities Action Stand.
  • Participar com a ponent en les presentacions o taules rodones de l’Open Forum (espai per a debats i presentacions) del Lab Sharing Cities Action Stand del SCEWC19.
  • Accés al SCEWC 2019.
  • Contribuïu a crear una interessant xarxa de persones que tinguin l’ambició de convertir l’Economia de Plataforma i l’Economia Col·laborativa en el futur dels nous models econòmics.

Més informació

Altres notícies destacades

Una missió d’estudi multiterritorial de Barcelona i Montreal visita Seül

16/10/2019 - 17:36

La missió va poder estudiar i analitzar casos concrets d'economia col·laborativa i de comuns urbans a Seül.

Dia Mundial de l’Alimentació: menjar pot canviar el món?

16/10/2019 - 12:15

Aquest any, el lema de la diada és “Una alimentació sana per a un món #FamZero”.

Obert el termini per sol·licitar la participació a la V Fira de Consum Responsable i d’ESS

11/10/2019 - 09:49

Les sol·licituds es poden fer fins al 21 d'octubre. La fira es farà del 20 al 31 de desembre a Plaça Catalunya.