S'inaugura innoBA, un equipament per a la Innovació Socioeconòmica a Barcelona

21/11/2018 - 21:39

El proper 28 de novembre obre les seves portes innoBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica.

El proper 28 de novembre obre les seves portes innoBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona, un equipament de Barcelona Activa de referència per impulsar activitats, serveis especialitzats i espais d’experimentació entorn l’Economia Social i Solidària (ESS) i la Innovació Socioeconòmica (ISE) a la ciutat.

Aquest equipament municipal, que se centra en el desenvolupament de projectes caracteritzats per la gestió democràtica i participativa, l’orientació a les necessitats de les persones i el compromís amb la comunitat, està ubicat a Can Jaumandreu, al barri de Provençals del Poblenou (Districte de Sant Martí) en una antiga fàbrica tèxtil rehabilitada de finals del segle XIX.  L’equipament reuneix les condicions d’espai i context adequades per impulsar l’ESS com a model econòmic alternatiu i sensibilitzar a la ciutadania i les organitzacions, contribuint a la generació de canvis en les pràctiques de producció, distribució, consum i estalvi.

innoBA s’adreça a persones amb iniciatives d’ISE, entitats o empreses d’ESS, empreses convencionals, al món acadèmic i docent amb interès per la ISE i qualsevol de les seves expressions, a més de tota la ciutadania que vulgui conèixer més sobre aquest model econòmic o persones que ja tenen projectes en marxa.

innoBA: Innovació Socicoconòmica per la ciutat i per la gent 

InnoBa  s’emmarca en l’aposta de Barcelona Activa per promoure i enfortir l’Economia Social i Solidària a la ciutat i és en aquest sentit que des del 2016 s’ha posat en funcionament una cartera de serveis, programes i activitats específica per promoure la innovació socioeconòmica. Aquesta oferta contempla des d’un servei d’assessorament especialitzat per projectes i organitzacions d’ESS, programes i formacions per enfortir organitzacions i impulsar projectes d’emprenedoria social, accions de sensibilització i articulació a barris i districtes i una política específica d’atenció a  col·lectius en situació de vulnerabilitat social i de promoció de la contractació responsable. Aquest equipament, ha de ser un element clau en la consolidació de Barcelona com a ciutat referent de les economies transformadores, aquelles que posen les necessitats de les persones al centre.

Barcelona Activa incorpora a la seva xarxa d’equipaments i a la seva xarxa d’incubadores un nou servei especialitzat que complementa l’ecosistema de recursos d’ESS que entitats i organitzacions promouen a la ciutat i que, treballant conjuntament i articuladament, aconseguiran multiplicar els impactes i fer créixer noves formes de fer economia als nivells d’altres països i ciutats.

Aquest espai ha de ser la porta d’entrada de qualsevol ciutadà o ciutadana per descobrir l’Economia Social i Solidària i ha de ser també, un espai en continua ebullició amb actes i esdeveniments, perquè té vocació d’obertura i d’intercanvi i de treball en xarxa. InnoBA ha de ser un espai obert al barri i al districte, de construcció col·lectiva i es convida a tota  la ciutadania a formar-ne part. Veniu a conèixer innoBA a partir del 29 de novembre!!!

Més informació a www.barcelonactiva.cat/ess i en breu a www.barcelonactiva.cat/innoBA Vine i innoBA!

Altres notícies destacades

Una missió d’estudi multiterritorial de Barcelona i Montreal visita Seül

16/10/2019 - 17:36

La missió va poder estudiar i analitzar casos concrets d'economia col·laborativa i de comuns urbans a Seül.

Dia Mundial de l’Alimentació: menjar pot canviar el món?

16/10/2019 - 12:15

Aquest any, el lema de la diada és “Una alimentació sana per a un món #FamZero”.

Obert el termini per sol·licitar la participació a la V Fira de Consum Responsable i d’ESS

11/10/2019 - 09:49

Les sol·licituds es poden fer fins al 21 d'octubre. La fira es farà del 20 al 31 de desembre a Plaça Catalunya.