Treball en xarxa per promocionar l’ESS a nivell local

16/07/2020 - 13:55

Al mes de juliol han continuat les activitats de la XMESS de promoció de l'ESS al territori.

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, de la que forma part Barcelona, ha tingut la primera assemblea ordinària 2020 i una jornada de treball sobre agroecologia i consum final.

La XMESS va celebrar el passat 1 de juliol la seva assemblea ordinària virtual on es va aprovar la inclusió de 4 nous municipis membres. A més, es van presentar tres de les bones pràctiques de foment de l’ESS a nivell local; es va parlar de contractació i compra pública responsable; i es va presentar la nova Llei d’Economia Social i Solidària de Catalunya, de la mà de Josep Vidal, de la Direcció General d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives de la Generalitat de Catalunya.

A més, el passat 14 de juliol es va celebrar la jornada “Agroecologia post COVID-19: com arribar al consum final des de l’Economia Social i Solidària?” seguint el pla de treball anual de la XMESS.

La sessió de treball va comptar amb la participació de Daniel López, coordinador de la Red de Ciudades por la Agroecologia, que va explicar el que la xarxa va fer durant el confinament per garantir els sistemes d’alimentació locals i de qualitat. Posteriorment, Lidón Martrat, Coordinadora Operativa del Projecte de la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible,  va explicar el cas de l’Ajuntament de Barcelona i com està elaborant l’estratègia d’impuls de la política alimentària i com el 2021, la ciutat serà la capital mundial de l’alimentació sostenible. Finalment, Sergi Morales, 2n Tinent d’Alcalde i Regidor de l’Ajuntament de Mataró, i Iván López, de El Bròquil, van compartir l’experiència de la seva col·laboració, amb reptes passats i presents i possibles millores, i el desenvolupament del Pla Estratègic de l’ESS de la ciutat.

Finalment, la XMESS s’ha adherit al pacte per una Economia per la Vida, promogut per l’AESCAT que buscar promour un nou model econòmic basat en una economia plural i transformadora on les persones estiguin al centre. Podeu veure també l’entrevista que li vam fer a Guillem Llorens i que ens explica la importància d’aquest pacte.

A través de la feina a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, l’Ajuntament de Barcelona dóna suport a l’extensió i enfortiment de l’ESS a tota Catalunya i la promoció de polítiques públiques locals.

Altres notícies destacades

Cicle d’activitats d’octubre d’Espai Consum responsable

22/09/2020 - 12:44

A l’octubre parlarem d’alimentació i agroecologia. Reprogramem una de mobilitat.

“La nostra idea radical és fer un ús social dels diners”

22/09/2020 - 12:21

Parlem sobre finances ètiques amb la Sònia Molina Vila, de Fiare Banca Ètica

L’Alcaldessa i la Ministra de Treball i Economia Social visiten la incubadora d’innovació sòcio-econòmica de la ciutat

22/09/2020 - 11:55

Dins la visita institucional de la Ministra i l'Alcaldessa a diverses iniciatives municipals.