Voleu participar a la 3a Fira de Consum Responsable de Nadal?

06/10/2017 - 20:24

Obert el termini per sol·licitar participar a la 3a Fira de Consum Responsable, d’Economia Social i Solidària.

Desprès de l’èxit de les edicions anteriors, l’Ajuntament de Barcelona realitza una crida oberta a les entitats de la ciutat per a que puguin mostrar el seu interès en participar en la nova edició de la Fira de Consum Responsable d’Economia Social i Solidària.

Organitzada pel Comissionat Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, la fira d’enguany se celebrarà a Plaça Catalunya del 22 de desembre al 4 de gener de 2018.

Durant aquestes dues setmanes, es donarà a conèixer a la ciutadania altres formes de consumir, oferint productes de qualitat, de proximitat i elaborats amb unes condiciones respectuoses amb les persones i el territori. Alhora, permetrà visibilitzar i enfortir a les entitats de l’Economia Social i Solidària de la ciutat compromeses amb el consum responsable i que realitzin accions de retorn social que ajudin a fomentar els valors de la Fira.

Les organitzacions interessades podeu escriure a firaconsumresponsable@bcn.cat i sol·licitar la documentació que caldrà presentar abans del dimecres 18 d’octubre a les 14h.

Durant la primera quinzena de novembre es farà públic el resultat de les entitats que han estat seleccionades.

 

Quines entitats poden participar?

Entitats de l’Economia Social i Solidària de Barcelona que puguin oferir productes, serveis i activitats que promouen i permeten practicar un consum responsable i de proximitat.

Per tal d’assegurar una presència continua, existeix la possibilitat de compartir la caseta amb altres entitats amb les que pugueu oferir productes/serveis semblants als vostres.

 

Què s’ofereix?

Espais a la Plaça Catalunya de Barcelona durant gairebé dues setmanes per oferir els vostres productes i difondre els valors socials i de consum responsable.

La possibilitat de realitzar activitats de foment del consum responsable dirigides a la ciutadania per tal de visualitzar la vostra entitat.

 

Què es demana?

El compromís de les entitats per participar en els dies acordats i per difondre la Fira i les seves activitats.

Que la vostra entitat es comprometi amb accions de retorn social per contribuir en l’impuls del consum responsable a la ciutat de Barcelona d’acord amb les polítiques de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Com es seleccionaran les experiències participants?

Un cop tancat el termini, i en funció de les mostres d’interès rebudes, l’Ajuntament realitzarà un anàlisi i una proposta d’entitats, calendari i activitats per a la Fira. La proposta serà presentada i validada en el marc de l’àmbit participat de l’Economia Cooperativa, Social i Solidària.

Durant la primera quinzena de novembre es contactarà amb totes les entitats seleccionades per tal d’acordar les condicions de la seva participació, que quedaran recollides i signades en un full de compromís.

 

Criteris de selecció d’entitats participants a la Fira

 • Retorn social durant la Fira: L’esforç per promoure el retorn social que es faci directament durant la Fira en les activitats presentades a la sol·licitud.
 • Proximitat: Les propostes que involucrin entitats de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.
 • La qualitat del producte i l’explicació de les seves condicions de producció
 • Economia Social i Solidària: Les entitats hauran de pertànyer a l’Economia Social i Solidària (cooperatives, societats laborals, associacions, fundacions, empreses d’inserció laboral, centres especials de treball, economies comunitàries…)
 • Qualitat i condicions de producció: Oferir productes de qualitat que acompleixin les normatives vigents en matèria de seguretat i salut. Els productes hauran d’estar elaborats tenint en compte els seus impactes socials i ambientals.
 • Es valorarà positivament la descripció detallada dels productes així com afegir imatges del producte a la sol·licitud.
 • Compromís de les entitats: Es prioritzarà les entitats que mostrin un major compromís amb el consum responsable i el retorn social
 • Disponibilitat: Es prioritzaran les entitats aquelles entitats que assegurin la seva presència a la fira en les condicions i termes acordats amb l’organització.

 

Criteris de selecció d’activitats

 • Impuls de l’economia social i solidària de forma pedagògica.
 • Inclusió de la perspectiva de gènere en l’activitat.
 • Possibilitat de ser realitzats a la caseta o espai dedicat per a les activitats.
 • Adequació als horaris de la fira i de les activitats de la plaça.
 • Interès cultural en el marc de la creació de nous valors de consum.
 • Creació de nous públics cap a l’economia social.
 • Idoneïtat per a públics potencials.

Altres notícies destacades

Noves formes de moure’s a la ciutat: Carsharing Sostenible i Cooperatiu

18/09/2018 - 17:09

Veniu a conèixer les noves propostes de mobilitat urbana que usen tecnologies obertes, cooperatives i sostenibles.

Es presenta l'exploració sobre l’estat del sector tèxtil a Barcelona amb perspectiva d’ESS

03/08/2018 - 00:40

L'objectiu és definir les línies d’intervenció per consolidar el sector tèxtil vinculat amb l’ESS.

Noves sessions informatives del projecte "Cooperatives de joves"

02/08/2018 - 17:28

El projecte està dirigit a joves perquè experimentin com es crea i gestiona una cooperativa.