Moltes gràcies per participar!

Hem penjat les intervencions de les meses i les presentacions de les ponències a la pàgina de continguts. Pots consultar-los clicant a la figura de la dreta.

Jornada “Economia feminista: acció institucional i lluites socials”

L’economia feminista ens traça un camí per aconseguir posar la vida al centre de la construcció de ciutats més justes i equitatives. Els governs locals dissenyen i implementen polítiques econòmiques –com les pressupostàries o les fiscals– i tenen, per tant, una situació de privilegi des d’on redistribuir la riquesa, treballar contra les desigualtats i incorporar les necessitats específiques de les dones.

Tot i la manca de competències directes en el mercat de treball, l’actuació amb perspectiva de gènere des dels ajuntaments presenta un ventall de polítiques que poden incidir en la lluita contra la precarietat laboral de les dones. L’economia feminista també ha mostrat que més enllà de les ocupacions remunerades, hi ha un treball de cures, que no ha estat visibilitzat, ni és compartit, ni valorat i que majoritàriament ha estat i continua sent fet per les dones. Per tant, és fonamental que els ajuntaments participin en la necessària democratització i corresponsabilitat de les cures a la nostra societat.

L’Ajuntament de Barcelona, amb aquesta jornada, pretén abordar els reptes actuals dels governs locals en la lluita contra les desigualtats de gènere, promovent la reflexió i les polítiques econòmiques amb perspectiva de gènere. Per això es comptarà amb ponents d’altres administracions locals que exposaran pràctiques dutes a terme en diversos municipis de l’Estat i d’altres països. Així mateix, es vol difondre i donar a conèixer l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona en aquesta matèria, emmarcada en el Pla per la justícia de gènere 2016-2020. Cal que la producció d’aquestes polítiques es faci en cooperació amb els moviments socials i, en concret, amb els grups de dones i feministes. I per això, es creu fonamental donar veu a les seves vindicacions i mostrar tot el treball en matèria d’economia feminista que porten temps que desenvolupen des de diferents espais.

A la trobada hi participaran persones de l’acadèmia, de l’Administració pública i referents de moviments i lluites socials, així com representants de l’Ajuntament de Barcelona. S’abordarà, de manera col·lectiva, camps clau de l’economia local: pressupostos, política fiscal, mercat laboral i els treballs de cures. El context des d’on es tractaran aquestes polítiques és el marc de la crisi i els seus impactes en la vida de les dones.

La trobada se celebrarà a l’Auditori Meier del Macba a Barcelona. Serà el proper dia 6 d’abril, de les nou del matí a dos quarts de set del vespre. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia, és gratuïta i oberta a tothom.

Monstra'n més

consulta_continguts_CAT