Barcelona, capital europea de la innovació en mobilitat en l’EIT Urban Mobility

30/04/2019

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) va escollir el consorci liderat per Barcelona per convertir la ciutat en una de les seves comunitats d’innovació el passat desembre. Ara, Barcelona es prepara per ser una de les seus de l’EIT Urban Mobility InnovaCity aquest mes de maig.

Barcelona és, des de finals de 2018, la seu de la nova plataforma Knowledge and Innovation Community (KIC); la comunitat – dins de l’EIT- encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea.

L’EIT Urban Mobility InnovaCity és un challenge impulsat per aquesta plataforma i es conforma de tres esdeveniments, que tindran lloc en hubs locals de la xarxa de ciutats de la KIC. En aquest cas, les escollides han estat Tel-Aviv, Munich i Barcelona.

Aquest challenge busca trobar solucions tecnològiques als reptes amb què es troben les ciutats europees a l’hora d’implementar la mobilitat sostenible. Per assolir els seus objectius, l’EIT Urban Mobility InnovaCity compta amb equips formats per professionals dels sectors implicats, persones emprenedores i treballadors públics. Durant els dos dies que dura l’esdeveniment, els participants treballen en aquests equips intersectorials per prototipar solucions viables i presentar els resultats davant un panell d’experts.

La primera trobada tindrà lloc a Tel-Aviv els dies 29 i 30 d’abril, la segona serà a Munich entre el 6 i el 7 de maig i, l’última, a Barcelona el 20 i 21 de maig. Finalment, els equips guanyadors de cada localització podran visitar l’esdeveniment global ECOMOTION, que se celebrarà el juny, de nou a Tel-Aviv.

A Barcelona, la trobada es farà al nou Centre d’Innovació Urbana de Ca l’Alier, i està organitzada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), juntament amb Bit Habitat i l’Ajuntament de Barcelona. La ciutat consolida, així, el seu rol de lideratge europeu en innovació urbana i mobilitat.