Durant 2022, vuit escoles faran millores decidides amb els pressupostos participatius

..
02/05/2022 - 13:08 h

Els projectes presentats al voltant de la millora d’equipaments educatius i els seus entorns escolars van ser dels més votats en els pressupostos participatius de 2021. Vuit de les propostes presentades ja s’estan fent realitat i suposaran una inversió total de més de 2 milions d’euros.

L’execució de la resta de projectes més votats es farà entre 2023 i 2024. A hores d’ara ja està previst que durant el que queda d’any es desenvolupin les següents actuacions:

Fem més verds i jugables els entorns de les escoles Els Llorers i L’Arbret, al Districte de l’Eixample i amb un pressupost de 120.000 euros:

El projecte preveu la transformació dels espais d’accés a aquestes escoles per adaptar-los a les necessitats dels infants i fer-los més segurs, verds, jugables i saludables.

Es vol instal·lar una protecció amb vegetació i també es proposa incorporar mobiliari i elements jugables a la vorera, així com incrementar la senyalització per reforçar la zona en què el límit de velocitat és de 30 km/h.

Cuidem la infància i el medi ambient a l’Escola Lurdes, al districte de Sarrià-Sant Gervasi i amb un pressupost de 50.000 euros:

Les obres milloraran l’entorn de l’escola per garantir la seguretat dels infants a la sortida del centre, en especial, des dels cicles d’infantil fins a segon de primària.

Per això, el projecte preveu la instal·lació d’una barana protectora davant de l’escola, reforçada amb unes jardineres amb vegetació arbustiva que contribuiran a delimitar l’espai i aportaran beneficis a la salut i al medi ambient.

Millorem els patis de l’Escola Pau Casals i obrim-los al barri, al districte de Gràcia i amb un pressupost de 450.000 euros:

Les obres previstes volen convertir els patis d’aquesta escola en espais inclusius i integradors que facilitin el joc, el descans i la socialització.

La intervenció contempla, entre d’altres actuacions, la instal·lació d’estructures que generin ombra.

Construïm una cuina a l’Escola La Pau, al districte de Sant Martí i amb un pressupost de 400.000 euros:

En aquest cas, es construirà una cuina a l’Escola La Pau perquè l’alumnat pugui prendre un àpat digne, cuinat i preparat el mateix dia, que compleixi les recomanacions nutricionals.

És una reivindicació històrica del teixit associatiu del barri, les famílies i l’alumnat, ja que es tracta d’una comunitat en situació de vulnerabilitat econòmica i social. Fins ara, era l’única escola de tot el barri que no disposava de cuina pròpia.

Convertim el pati de l’Escola la Farigola en un pulmó verd del barri, al districte de Sant Martí i amb un pressupost de 350.000 euros:

L’objectiu és fer un espai amb vegetació que purifiqui l’aire i augmenti la frescor i la sensació de confort, amb espais ombrívols i lúdics per als nostres infants, i obert a la gent del barri.

El replantejament del pati es fa amb una nova mirada des de la pedagogia, el lleure, la sostenibilitat i el gènere, amb l’objectiu de crear un espai on els infants i els adults de l’escola i el barri puguin desenvolupar-se i gaudir de manera integral.

Millorem el pati de l’Escola de les Aigües, al districte d’Horta-Guinardó i amb un pressupost de 400.000 euros:

El pati obert de l’Escola de les Aigües es convertirà en un jardí ple de vegetació i d’elements naturals, que representi un pulmó verd i un refugi climàtic per al Baix Guinardó, i que fomenti la salut del barri i impulsi la diversitat de joc des d’una perspectiva de gènere.

Fem un pati més inclusiu a l’Escola El Sagrer, al districte de Sant Andreu i amb un pressupost de 193.000 euros: 

La millora implica renovar el mobiliari, oferir propostes de joc diverses i inclusives, adequar el paviment de les pistes, utilitzar materials naturals perquè les terrasses dels patis d’educació infantil siguin més amables, aconseguir espais ombrívols i instal·lar una font d’aigua.

Pacifiquem l’entorn de l’Escola Ramon Llull, al districte de Sant Andreu i amb un pressupost de 85.000 euros:

Aquest projecte implica la intervenció a l’entorn de l’escola, que serà d’ús prioritari per als vianants, amb l’objectiu d’augmentar la seguretat dels infants i reduir la contaminació acústica i la presència de partícules en suspensió i d’òxids nitrosos generats pels tubs d’escapament dels vehicles.

La proposta beneficiarà, sobretot, els infants, les famílies i l’escola, ja que dotarà l’espai d’amplitud, possibilitarà la trobada i la convivència veïnal, permetrà entrar i sortir del centre educatiu d’una manera més relaxada, i reduirà la contaminació acústica i atmosfèrica.

Els projectes que es faran amb pressupostos participatius

A partir de les propostes ciutadanes recollides a decidim.barcelona, durant la fase de votació final el veïnat de Barcelona va escollir finalment 76 projectes a executar amb els 30 milions d’euros reservats als pressupostos participatius.

Aquí es pot seguir de manera permanentment actualitzada l’estat d’execució de cadascun dels 76 projectes.