El Conservatori Municipal de Música acull el 8è Premi BBVA de Música al Talent Individual

..
17/04/2024 - 15:00 h

La vuitena edició del Premi BBVA de Música al Talent Individual es viurà aquest proper cap de setmana al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, que es troba al carrer Bruc, número 112, de la ciutat de Barcelona. El certamen s’iniciarà el divendres 19 d’abril, a les 19.30 hores, amb l’acte inaugural que tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona i que comptarà amb l’actuació musical d’alumnat del Conservatori Municipal i d’altres participants d’aquesta edició del guardó. Gairebé totes les especialitats d’instruments estaran representades en el certamen: piano, instruments de corda, instruments de vent, guitarra, cant, arpa, percussió, etc.

El dissabte 20 d’abril, de 10 a 14 hores i de 15.30 a 18 hores, tindran lloc les proves eliminatòries. En total, es preveu la participació de 114 estudiants de música, entre ells, alumnat del Conservatori Municipal, que han estat seleccionats prèviament i que cursen els seus estudis a 23 conservatoris professionals, centres autoritzats de grau professional o centres integrats (el 71% dels participants són de Barcelona, el 20% de Tarragona, el 8% de Girona i l’1% de Lleida).

Les persones finalistes participaran el diumenge 21 d’abril, de 10 a 13.30 hores, en les darreres proves eliminatòries. Tot seguit, a les 17.30 hores, tindrà lloc l’acte de lliurament de premis a les persones guanyadores en les diferents modalitats instrumentals i categories (aleví, júnior i jove), així com l’atorgament d’un premi especial a la millor interpretació d’una obra d’un compositor català. El jurat està format per professionals de reconegut prestigi al món musical.

El Premi BBVA de Música al Talent Individual el convoca la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA i amb la col·laboració de l’Associació de Conservatoris de Catalunya. L’objectiu és potenciar la formació musical de joves músics estudiants de 12 a 19 anys (21 en cas de cant) i facilitar que es puguin dedicar professionalment a la música. Cada edició, l’acte se celebra a un centre d’ensenyament musical diferent i enguany és seu el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, membre fundador de l’Associació de Conservatoris de Catalunya des de l’any 2006. Abans, el Premi BBVA de Música al Talent Individual s’ha celebrat a Manresa, Vic, Barcelona (Liceu), Vila-seca, Sant Cugat, Lleida i Girona.