Els entorns de l’Escola Rius i Taulet de Gràcia seran més segurs i saludables

El gener de l’any que ve començarà la pacificació dels entorns de l’Escola Rius i Taulet, al districte de Gràcia, per augmentar-hi els espais de trobada i la seguretat viària.

..
24/05/2022 - 16:56 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

Per fer-ho possible s’eliminaran un carril de trànsit del carrer de Maignon, entre l’avinguda de Vallcarca i el carrer de la Mare de Déu del Coll, i un altre carril del carrer de la Mare de Déu del Coll, entre el carrer de Maignon i la travessera de Dalt. També s’habilitarà el gir a l’esquerra de l’avinguda de la República Argentina a la plaça de Lesseps. 

La intervenció ha estat consensuada amb la comunitat educativa de l’escola, que va sol·licitar actuacions per millorar els entorns del centre, com ara una senyalització específica d’escoles, mesures per reduir la velocitat al carrer de la Mare de Déu del Coll, més presència de la Guàrdia Urbana a la travessera de Dalt i l’augment de la freqüència de pas del semàfor a la travessera de Dalt.

Un cop acordada la proposta, ara es treballarà la redacció del projecte amb la comunitat educativa i es farà un procés de participació amb els infants, les escoles i les AFA de l’espai. El projecte tindrà un pressupost de 390.000 euros, i es preveu que les obres s’acabin l’abril de l’any vinent.

Aquesta actuació s’emmarca en el programa “Protegim les escoles” per fer que els equipaments educatius disposin d’un espai públic confortable, segur i saludable. Està previst que s’hagin millorat 175 equipaments educatius a finals d’aquest any.