Barcelona Aula Mòbil

Col left

Programa educatiu de producció audiovisual amb mòbils
Curs 2017-2018

El programa Barcelona Aula Mòbil promou l’ús educatiu dels dispositius mòbils com a eines de producció audiovisual.

Té com a un dels principals objectius apropar el professorat, els joves i les seves famílies a l’ús de les noves tecnologies, especialment els telèfons mòbils i les tauletes digitals.

"Islamoquè? Coneixent-nos i reconeixent-nos en la diversitat" serà la temàtica d’aquest curs, amb el suport de l'Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència.

A qui s'adreça

El projecte s’adreça al professorat, l’alumnat, i les seves famílies: de 6è de primària, d’ESO, i educació especial, de centres sostinguts amb fons públics.

Preinscripció

Data límit 20/10/2017
Per mitjà del Programa d’Activitats Escolars (PAE): barcelona.cat/ccp

Per preinscriure-s´hi cal fer el següent:

  • Identificar-se a l’apartat d’usuari/a amb el codi del centre de 8 dígits assignat pel Departament d’Ensenyament (sense la lletra) i posar com a contrasenya el codi postal del centre educatiu.
  • Cercar l’activitat introduint el cicle educatiu corresponent i al camp “Entitat” introduir “l’Institut Municipal d’Educació”.

Les sol·licituds enviades són preinscripcions. Segons les sol·licituds rebudes es farà confirmació de les inscripcions.

Programa d'activitats

Jornada formativa per al professorat

Sessió teoricopràctica de metodologia i continguts dels tallers de producció audiovisual amb dispositius mòbils i de la temàtica del curs: "Islamoquè? Coneixent-nos i reconeixent-nos en la diversitat". Es realitzarà el dia 15 de novembre 2017, de 9.00 a 13.00 hores (sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, plaça d’Espanya, 5).

Treball als centres
A cada aula es desenvoluparan dos sessions de taller audiovisual amb l’alumnat dirigit pels monitors del projecte conjuntament amb el professorat, amb tauletes digitals facilitades des de l’organització. A més, el professorat comptarà amb suport en línia i telefònic.
Durant els tallers al centre educatiu, l’alumnat, dividit en petits grups, realitzarà un curtmetratge d’entre 1 i 2 minuts, sobre la temàtica d’aquest curs.

Sessió per a les famílies
Es realitzarà al final del projecte audiovisual per informar les famílies, sensibilitzar-les sobre el potencial educatiu dels dispositius mòbils, i fer-les partícips i coneixedores de les produccions de l’alumnat.

Acte de cloenda
Tindrà lloc, com a cloenda del projecte en un espai emblemàtic de la ciutat. L’alumnat participant presentarà els treballs audiovisuals seleccionats realitzats a les aules.

Es publicarà informació sobre Barcelona Aula Mòbil 2017-2018 al web d’educació. D’altra banda, es farà difusió dels vídeos seleccionats.

Col right

Compartiu aquest contingut