+ESCENA

Col left

+ESCENA és un projecte organitzat i promogut des de la Direcció de Ciutat Educadora i Cultura als Barris, a fi de promoure les arts escèniques en l’entorn educatiu fora de l’horari lectiu, i que suposa la reformulació del projecte Jornades Joves de Teatre per obrir-se a nous formats i espais d’exhibició. El programa s’adreça als centres públics d’ensenyament secundari de Barcelona.

+ESCENA incorpora formacions puntuals en disciplines i en oficis teatrals, promou el contacte continuat entre els grups participants i la connexió amb mostres i festivals escènics, en els quals podrien trobar un marc per presentar els seus treballs. L’aposta de +ESCENA passa per la creació contemporània, però també per l’obertura de la mostra a tota la ciutat. Perquè Barcelona conegui els joves talents i els incorpori al seu teixit cultural.

Les claus de +ESCENA

+ESCENA vol acompanyar i impulsar la creació escènica als instituts públics de Barcelona. Per acompanyar les noies i els nois interessats en la pràctica de les arts escèniques (a través de píndoles formatives), però també les persones responsables de cada grups, que podran rebre assessorament i formacions específiques (en nous formats i llenguatges escènics) a càrrec de professionals de reconeguda trajectòria. L’objectiu del nou projecte és fer créixer els grups, estimular la seva continuïtat, obrir-los nous camins creatius, oferir-los nocions tècniques i recursos expressius.

Pel que fa a la presentació de les creacions resultants de +ESCENA, té lloc a la Fàbrica de creació Fabra i Coats i adopta un format innovador. El públic adopta un paper actiu i circula per la sala observant cada representació, i tot seguit pot conversar amb els i les artistes. També els nois i noies participants, així com la persona responsable de cada grup, disposen d’aquest espai per debatre al voltant del procés de les diferents intervencions artístiques.

Col right

Compartiu aquest contingut