Joc i descoberta al 0-3

Primer cicle d’educació infantil

La curiositat per descobrir i conèixer apareix des del naixement. És a través de les activitats espontànies i del joc com els nens i nenes aprenen i fan ciència en els seus primers anys de vida.

Des de la mirada particular i alhora complementària de Sònia Kliass, Marta Portero i Montserrat Pedreira, analitzarem el valor del joc i com es desenvolupa l’aprenentatge en els primers anys de vida. La importància de l’activitat espontània de l’infant, el funcionament del cervell i la presència i paper de l’adult seran els eixos de cadascuna de les sessions que duran a terme aquestes formadores.

La formació constarà de tres sessions:

  • Sessió 1 (21/01/2020), El valor de l’activitat espontània de l’infant, a càrrec de Sònia Kliass, psicòloga i especialista en desenvolupament en la primera infància.
  • Sessió 2 (24/02/2020), El funcionament del cervell durant els tres primers anys de vida, a càrrec de Marta Portero, doctora en Neurociències, i professora de Psicobiologia de la UAB.
  • Sessió 3 (23/03/2020),.Els processos d’aprenentatge dels infants i la intervenció de l’adult, a càrrec de Montse Pedreira, mestra, psicòloga i doctora en Educació, i professora d’educació infantil a la Facultat de Ciències Socials de la UVIC-UCC.

Horari: de 9 h a 13 h.

Llocs: Sala d’actes de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de (Plaça d’Espanya, 5. Barcelona)
La sessió 3 tindrà lloc a l’Explora 0-6 del mNACTEC (Rbla d’Egara,270. Terrassa)

Compartiu aquest contingut