Mostra de Recerca Jove

Col left

11a Mostra de Recerca Jove de Barcelona Curs 2018-19

Dilluns 29 d’abril de 2019, de les 17,00 a les 19,30 h,  l’auditori del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra

El Consorci d’Educació i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, organitzen la Mostra de Recerca Jove Barcelona (MRJB) amb l’objectiu de potenciar, coordinar i difondre les iniciatives que s’estan duent a terme pel que fa a la recerca en l’educació secundària obligatòria i el batxillerat i, alhora, garantir l’accés als recursos que ofereix la ciutat per a l’elaboració dels treballs de recerca.

La proposta parteix de les diferents iniciatives arrelades a cada un dels districtes que organitzen els CRP des de fa anys, però també pretén sumar altres institucions de la ciutat que puguin aportar el seu potencial per incentivar la recerca de l’alumnat i donar suport al professorat.

El procés de selecció contempla tres fases que es duen a terme al llarg del segon i trimestre del curs.

  • 1a fase: selecció dels treballs de batxillerat per part del centre educatiu
  • 2a fase: presentació dels treballs finalistes de cada centre a les mostres o fòrums organitzats als districtes
  • 3a fase: cada districte presenta els tres millors treballs a la Mostra de ciutat on un jurat format per una vintena experts de les diferents disciplines els valorarà.

Els trenta alumnes que participen a la Mostra de Ciutat arriben seleccionats pels 10 jurats que es constitueixen durant la 2a fase. D’entre l’alumnat seleccionat als districtes, el jurat de ciutat, format per una trentena d’experts en les diferents disciplines acadèmiques, escull els deu alumnes guanyadors que rebran com a premi una tauleta digital Samsung. Els autors i les autores dels 30 treballs de recerca seleccionats podran gaudir d’una estada dissenyada especialment per a l’ocasió. A més es publicaran els 30 treballs finalistes a les pàgines web del Consorci d’Educació.

La Mostra esdevé una jornada d’intercanvi en què professionals i experts en diferents àmbits del coneixement dialoguen amb els i les joves estudiants i alhora comparteixen el diàleg amb les seves famílies i la ciutadania.

Els treballs de les diferents edicions es poden consultar al cercador de treballs de recerca  www.edubcn.cat/cercadortr

Aquells que encara heu de decidir el tema que tractarà el vostre treball hi trobareu bons exemples que us poden inspirar!.

I si necessiteu ajuda per desenvolupar el vostre treball el cercador de SUPORT ALS TREBALLS DE RECERCA del Consell d'Innovació Pedagògica de Barcelona (CIP)

S’ofereixen 90 recursos de 41 entitats diferents del CIP, per assessorar i orientar l’alumnat que desenvolupa el seu treball de recerca, ja sigui de 4t d’ESO o de batxillerat.
Trobareu tots els recursos disponibles a l’apartat “Suport als treballs de recerca”.

 

Col right

Compartiu aquest contingut