25è aniversari de les Escoles Municipals de Música

Dimarts 22 de gener de 2019, per celebrar la creació fa 25 anys de les primeres escoles municipals de música de la ciutat de Barcelona, van tenir lloc activitats musicals al Palau de la Música, amb la participació d’alumnat de les Escoles Municipals de Música de Barcelona Eixample – Joan Manuel Serrat; Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana; Can Ponsic; Nou Barris i Can Fargues.

L’acte va comptar amb accions musicals de benvinguda a diferents espais del Palau de la Música i interaccions i l’estrena mundial de l’obra “La Torxa per la Pau”, a la Sala de Concerts.

“La Torxa per la Pau” és una obra per a orquestra simfònica d’encàrrec des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona) al compositor Oriol Cruixent (i que va ser dirigida per Alfons Reverté Casas i Laia Ferrer com a concertino), amb motiu del 25è aniversari de les escoles municipals de música de Barcelona.

Aquesta commemoració es va organitzar des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (Ajuntament de Barcelona), amb la col·laboració de Betevé, Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i Puça Espectacles.

 

Programa desenvolupat a la Sala de Concerts del Palau de la Música

AGRUPACIONS CORALS

Cor Helena de l’EMM Sant Andreu
• Biwako Shuko no Uta. E. Yamamoto
• Va pensiero (Nabucco), G. Verdi.

Cor Mitjans i Cor Back Beat de l’EMM Sant Andreu, Cor Xerrics de l’EMM Nou Barris i Cor Teensoul de l’EMM Eixample
• No man is an island. J. Whitney/A. Krames. Arr. R. Ringwald
• Shalom. A. E. Naplan
Piano: Anna Serret
Dir.: M. Mercè Viña

GRAN BANDA

Bentocats de l’EMM Sant Andreu i Banda Nou Barris de l’EMM Nou Barris 
• Coldplay On Stage (Medley: Clocks, Lost!, Viva La Vida). G. Berryman, J. Buckland, W.Champion i C. Martin. Arr. de M. Brown.
Dir.: Maurici Albàs
• The Blues Brothers Revue (Medley: I Can’t Turn You Loose, Soul Man, Soul Finger, Everybody Needs Somebody To Love). Arr. J. Bocook.
Dir.: Joan Vayreda

BIG BAND

Combo llatí de l’EMM Eixample i alumnat de les EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu
• Lágrimas Negras. M. Matamoros
Dir.: Vicenç Solsona

Obra: LA TORXA PER LA PAU

Estrena mundial de l’obra del compositor Oriol Cruixent,
inspirat en cites de Mohandas Karamshand Gandhi.

Obra d’encàrrec, amb motiu del 25è aniversari de les escoles municipals de música de Barcelona, per a orquestra simfònica, violes de gamba, flautes de bec, arpes, guitarres, percussió llatina, cor mixt, orgue i saxòfons interpretada per alumnat de les escoles municipals de música de Barcelona.
Concertino: Laia Ferrer
Director: Alfons Reverté Casas
Compositor: Oriol Cruixent

 

Compartiu aquest contingut