26 instituts participen en la 13a edició del programa EN RESiDÈNCiA

El programa EN RESiDÈNCiA, que introdueix la creació artística als instituts de secundària de Barcelona, arriba enguany a la 13a edició. Aquest curs hi participen un total de 30 artistes, 45 docents i 450 estudiants d’ESO de 26 instituts de la ciutat.

Eixample, Emperador Carles, Rec Comtal i Turó de Roquetes són els quatre centres que en prenen part per primera vegada, i també s’incorporen en aquesta edició els equips de B-Murals, col·lectiu vinculat a l’art urbà i localitzat a la Nau Bostik; i Hiroshima, projecte independent dedicat a la promoció, difusió i producció de les noves tendències artístiques en dansa i teatre contemporanis.

Les creadores i creadors participants en l’edició 2021-2022 són: Matilde Amigo, Lina Bautista, Cristina Celada, Raquel Cors i Carlota Grau, Cos Col·lectiu, Patrícia Dauder, Natalia Domínguez, David Espinosa, David Franch, Sonia Gómez, Emília Gutiérrez Epstein, Inula [Mcarmen G.Mahedero], Gerda Kochanska, Jordi Lafon, Núria Lloansi i Pierre Peres, Martí Madaula, Violeta Mayoral, Ileana Ortega, Tanit Plana, Mónica Rikić, Marilia Samper, Octavi Serra, Roger Serret, Sitesize, Adrian Vega i Marc Vives.

EN RESiDÈNCIA és un programa pioner que proposa als artistes que concebin una obra específicament pensada per desenvolupar-se amb un grup d’estudiants d’educació secundària. Al llarg de tot el curs i dins l’horari lectiu, els alumnes participen en la seva concepció i realització. El programa es desenvolupa des del 2009 de la mà de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i el Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), i va ser ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

Quan acabi aquesta edició, s’hauran desenvolupat en la història del programa 172 residències i s’haurà arribat a 54 instituts, pràcticament tres quartes parts dels centres públics de Barcelona.

Compartiu aquest contingut