Ada Colau inaugura el centenari de la Comissió de Cultura

Dimecres 5 d’octubre, a les 17.30 hores (Saló de Cent), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidirà la inauguració dels actes de commemoració del centenari de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament, que l’any 1916 va impulsar la construcció d’escoles públiques a la ciutat amb vocació d’innovació pedagògica.

La Comissió buscava resoldre el dèficit d’escolarització de les classes populars a Barcelona, amb la construcció d’edificis que embellissin la ciutat i alhora fossin veritables palaus per a la infància. Planificació escolar i planificació urbanística van anar de la mà per assolir uns objectius socials, generant una xarxa d’escoles noves, també en el seu plantejament pedagògic.

La commemoració del centenari, organitzada per l’Institut Municipal d’Educació (IMEB) té com a objectiu redescobrir els valors d’aquella pràctica educativa històrica i projectar-los amb perspectiva de futur. A la inauguració, que comptarà també amb la participació del comissionat d’Educació i Universitats, Miquel Àngel Essomba, assistiran els exregidors i exgerents d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona durant els darrers anys, així com representants de les comunitats educatives dels centres impulsats durant aquella època.

L’acte comptarà també amb la conferència “Barcelona 1916, una voluntat educadora carregada de futur”, a càrrec del professor de filosofia, síndic de la Universitat de Girona i exconseller d’Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel del Pozo.

S’ha organitzat també un programa d’activitats, amb jornades de treball i debat, que tindran lloc els dies 8 d’octubre a l’Escola Pere Vila (Passeig de Lluís Companys, 18), i el 15 d’octubre a l’Escola Ramon Llull (Avinguda Diagonal, 275), amb visites organitzades als centres incloses.

Compartiu aquest contingut