Barcelona reconeix deu bones pràctiques municipals en l'àmbit social

L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut enguany deu bones pràctiques municipals en l’àmbit social. Això ha estat durant la sisena jornada de reconeixement de les Bones Pràctiques Socials, que representa el moment de culminació d’un procés d’acompanyament als equips professionals que hi ha al darrere d’aquestes pràctiques per ajudar a millorar-les, i també de visibilització de la seva labor en el dia a dia dels serveis i projectes municipals dels quals se’n beneficia la ciutadania.

Les bones pràctiques reconegudes han sigut les següents: “L’experiència del programa de reallotjament de l’assentament d’Àlaba”, “Projecte Xarxes”, “Punts Aquí t’escoltem”, “Projecte Temps de Joc”, “Programa Canvis”, “Grups de suport psicosocial a dones i fills o filles que viuen violència masclista”, “Programa Baobab”, “Servei d’Atenció als Homes (SAH)”, “Programa Nausica” i “Redescobrir Barcelona”.

La jornada, impulsada per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, es va celebrar el divendres 13 de desembre a la sala d’actes de l’edifici Balmes de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i va reunir prop de 180 persones, fonamentalment treballadors i treballadores dels serveis municipals.

“Les organitzacions intel·ligents necessiten persones que aprenen”

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia Laura Pérez, que ha inaugurat la sessió, i la participació de Javier Martínez Aldanondo, expert en gestió del coneixement, que ha ofert als assistents la conferència “Les organitzacions intel·ligents necessiten persones que aprenen”. La clausura ha anat a càrrec del Quartet KATSAX, de l’Escola Municipal de Música Eixample – Joan Manel Serrat.

Les Bones Pràctiques Socials recullen un conjunt de bones pràctiques impulsades per l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI tant de gestió interna com de prestació de serveis, ja siguin pròpies o en participació amb el tercer sector o amb d’altres administracions. En total, ja s’han reconegut 59 bones pràctiques des de l’any 2013.

Es pretén, per una banda,  donar visibilitat a la feina útil que dóna resultats satisfactoris, posant en valor el saber i la experiència  dels i les professionals, però també fer que la bona pràctica creixi a partir de l’aprenentatge generat en tot el procés.

 

Compartiu aquest contingut