Comença el curs 2021-2022 al Conservatori i les escoles municipals de música

Avui dilluns 20 de setembre comença el curs 2021-2022 al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a les cinc escoles municipals de música de la ciutat: EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris, i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana – amb més activitat presencial.

Pel que fa al Conservatori, un total de 535 alumnes aquest curs realitzaran estudis de grau professional de les diferents disciplines. D’aquests, 26 realitzaran una doble especialitat i 389 són alumnes de continuïtat.

Programa d’activitats obertes a la ciutat

Paral·lelament a l’activitat docent, el Conservatori ofereix cada curs escolar un programa d’activitats musicals complementàries, obertes a la ciutat: concerts, exposicions, conferències de divulgació musical, etc. Aquest curs tornarà a ser presencial, i s’ampliaran els aforaments de l’auditori per assistir als concerts. Això no obstant, es mantindrà la retransmissió dels concerts en la modalitat streaming.

La programació prevista inclou l’acte d’inauguració del curs escolar 2021-22, previst el dimecres 6 d’octubre a les 19 h, i que consistirà en una conferència inaugural a càrrec del catedràtic de neuroeducació de la Universitat de Barcelona, David Bueno. També es desenvoluparà la Programació cicles de concerts a l’auditori Eduard Toldrà, els concerts de l’Orquestra Simfònica i de la Banda del CMMB.

Durant el curs també es programen altres activitats musicals i de col·laboració amb entitats com ara el Certamen Llobet, que tindrà lloc la setmana de l’1 al 7 de novembre, i el III Congrés de Pedagogia organitzat per l’Associació de Conservatoris de Catalunya, entre el 19 i el 20 de febrer. Així mateix, durant aquest curs se celebraran els centenaris de Xavier Turull i de Manel Oltra.

Durant el curs passat, aquestes activitats complementàries i obertes van comptar amb una assistència de 3.300 persones presencials i 12.000 assistents de forma telemàtica.

Les escoles de música, en marxa

L’Ajuntament de Barcelona també és titular i gestiona, a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), cinc escoles de música, en les quals es desenvolupen programes formatius de llarga durada en 30 especialitats instrumentals diferents, i una gran varietat de programes i tallers de música per a nadons i per a persones adultes que es realitzen al llarg del curs.

Aquest curs 2021-2022 s’han matriculat a les escoles de música de la ciutat 2.340 alumnes en programes de llarg recorregut.

A banda dels cursos de llarg recorregut, aquest 2021-2022 totes cinc escoles programaran, de forma complementària, cursos i activitats formatives de durada variable, dirigits i oberts a edats i públics diferents, com per exemple, tallers de música per a nadons, música i moviment per a totes les edats, cant coral, activitats fora del període lectiu (estiu), etc. L’oferta de places prevista és de 760 distribuïdes entre totes cinc escoles.

Obres de millora als espais

Durant els darrers mesos s’han realitzat diferents actuacions de reforma i millora a les instal·lacions del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, amb una inversió total de 620.000 €. Aquestes intervencions inclouen la climatització d’alguns espais, la renovació de mobiliari i terres o l’adquisició de material informàtic, entre d’altres.

Les escoles municipals de música també han estat objecte d’actuacions de reforma i millora els darrers mesos. S’hi han invertit 400.000 € en millorar l’accessibilitat i climatització de diferents espais.

Compartiu aquest contingut