El nou esplai Perifèrik es presenta al barri de la Verneda

Per tal de donar a conèixer el futur Esplai Perifèrik, el grup de joves que acompanya el Programa municipal de lleure Educatiu i comunitari Baobab va realitzar un Joc de Pistes per a nens i nenes del barri d’entre 5 i 13 anys.

A l’activitat, que es va fer dissabte 18 de setembre al parc de Sant Martí seguint totes les mesures i protocols sanitaris, hi van participar 17 nenes i nens. L’eix d’animació era una aventura pirata; per això, els infants havien d’ajudar a trobar un tresor amagat al barri.
L’objectiu d’aquesta activitat era també donar a conèixer el futur Esplai Perifèrik, que començarà la seva activitat durant el mes d’octubre, tots els dissabtes d’11 h a 13 h, oferint un espai de lleure educatiu pels infants del barri.

La futura entitat de lleure formarà part de la Federació ESPLAC (Esplais Catalans), la qual també està donant suport en l’acompanyament de les joves i en la creació de l’esplai.

Suport a l’equip de joves

Actualment l’equip de joves està vivint un procés de formació i descoberta del món associatiu, per tal d’anar consolidant-se com equip i alhora estar preparats i preparades per iniciar l’activitat de manera continuada.

Ara per ara, són un equip de quatre joves del barri amb moltes ganes de transformar el seu entorn i oferir noves oportunitats educatives i transformadores pels infants del seu barri. Durant aquest temps des del Programa Baobab, se’ls ha facilitat formacions i titulacions de monitor/a lleure i alhora experiències educatives com: estades en un esplai, raids, trobades amb altres joves de la xarxa Baobab, etc.

Aquesta activitat s’ha treballat amb el suport i col·laboració de la Ludoteca, el Casal de Barri de la Verneda i l’Escola els Horts, que han ajudat a la difusió de l’activitat.

Compartiu aquest contingut