Els Patis Escolars reobren les portes en l’horari habitual

L’Ajuntament de Barcelona reobrirà a partir del 14 de setembre, en el seu horari habitual, els 61 Patis Escolars Oberts al Barri distribuïts per tots els districtes de la ciutat. El servei municipal de Patis Escolars Oberts al Barri, que es gestiona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, posa a disposició d’infants, adolescents i les seves famílies aquest patis com a espais d’ús públic i també per gaudir d’activitats dirigides de dinamització educativa.

Els 61 patis de la xarxa municipal, distribuïts pels 10 districtes de la ciutat i que obren les seves portes sempre en horari extraescolar o en cap de setmana, disposen d’un servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions dins l’horari previst, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d’ús públic i, entre d’altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. Durant el curs escolar, aquest servei municipal ofereix als usuaris la possibilitat de participar en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.) obertes a tothom i d’entrada lliure.

El servei municipal “Patis Escolars Oberts al Barri” té com a objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social i oferir un context segur i de proximitat on infants i joves de la ciutat, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crea nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels districtes de la ciutat, del Consorci d’Educació de Barcelona i la implicació de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

 

Compartiu aquest contingut