Jornada “Barcelona ciutat educadora, vincles que eduquen”

Dijous 27 de juny de 2019, des de les 9.15 h i fins a les 13.30 h, aproximadament, al CaixaForum Barcelona (avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), tindrà lloc la jornada de “Barcelona ciutat educadora, vincles que eduquen”. Aquesta jornada s’adreça principalment a professionals del món de l’educació, centres educatius, entitats, institucions, administracions públiques, etc.

Durant aquesta jornada es desenvoluparà el diàleg “Barcelona ciutat educadora, vincles que eduquen”, tindran lloc càpsules informatives sobre projectes d’acompanyament pedagògic i territori plantejats des del Consell d’Innovació Pedagògica i es presentarà el “Pla Estratègic Barcelona Ciutat Educadora, horitzó 2019-2023”.

Per a més informació veure document adjunt.

Les inscripcions per assistir a la jornada es poden fer fins al 21 de juny

PROGRAMA

9.15 h. Recepció de les persones assistents.

9.30 h. Benvinguda institucional.

10.00 h. Diàleg “Barcelona Ciutat Educadora, vincles que eduquen”, a càrrec de Mireia Civís, mestra i doctora en Pedagogia, professora titular a la FPCEE Blanquerna; Marina Garcés, filòsofa i professora de Filosofia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Itziar González, arquitecta i urbanista de Barcelona, experta en cooperació ciutadana en el territori.
*Les tres professionals són assessores del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Educadora.
Modera: Pau Rodríguez, periodista.

11.15 h. Pausa.

11.45 h. Projectes del Consell d’Innovació Pedagògica: acompanyament pedagògic i territori (càpsules simultànies):

  • “Innovació per a la qualitat: Quins principis posen en joc les institucions del CIP a l’hora de dissenyar els entorns d’aprenentatge? Les institucions del CIP disposen de mecanismes d’avaluació per a la retroalimentació del disseny i del procés d’implementació de l’acció educativa?”, a càrrec de Josep M. Mominó, professor d’Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC.
  • “Territori Aprenentatge Servei/Servei comunitari: Confluències i visions dels projectes educatius al territori des de la mirada i el dia a dia de les institucions del Consell d’Innovació Pedagògica”, a càrrec de Laura Rubio i Blanca Romañá, del Centre Promotor d’Aprenentatge Servei (centre vinculat a la Universitat de Barcelona).

12.30 h. Presentació del “Pla Estratègic BCN Ciutat Educadora, horitzó 2019-2022”, a càrrec de Pilar Lleonart, responsable del programa Barcelona Ciutat Educadora; Mireia Mestre, tècnica del programa Barcelona Ciutat Educadora, i Mireia Civís, mestra i doctora en Pedagogia, professora titular a la FPCEE Blanquerna (assessora del Pla Estratègic Barcelona Ciutat Educadora).

13.15 h. Cloenda institucional.

Compartiu aquest contingut