Jornada de cloenda dels Grups de Treball del Consell d’Innovació Pedagògica

Dijous 8 de juliol, des de les 10 i fins a les 13.30 h, va tenir lloc al Recinte Modernista de Sant Pau la jornada de cloenda del curs 2020-2021, dels grups de treball “Noves metodologies”, “Educació en valors” i ”Vincles per a l’acció educativa” del Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), amb l’assistència de més de 40 persones i amb mesures de seguretat Covid-19. La jornada, organitzada des del CIP, va comptar amb la col·laboració de Mireia Civís, Alex Egea i Sílvia Sasot, persones expertes en l’àmbit educatiu i que són dinamitzadores d’aquests grups de treball.

La Jornada va començar amb unes paraules de benvinguda a càrrec de Montserrat Potrony, responsable municipal del CIP, qui va aprofitar per agrair a les entitats que han participat en els tres grups de treball la seva complicitat i col·laboració, destacant que “al llarg d’aquest temps tant complicat, les entitats us heu mantingut actives, adaptant-vos a les demandes dels centres educatius i generant noves propostes”, alhora que es va felicitar del fet que podíem recuperar per unes hores la presencialitat.

Seguidament, Sílvia Sasot va compartir amb les persones assistents la presentació “Els Grups de Treball en el marc del CIP”, amb la idea de generar un nou cicle, proposar noves mirades cap als grups de treball i enfocar la jornada cap a la reflexió sobre: on som? on volem anar?

A continuació es va presentar la feina desenvolupada durant els cursos 2019-20 i 2020-21 pels tres grups de treball del CIP (Noves metodologies, Educació en valors i Vincles per a l’acció educativa), amb un diàleg-debat entre totes les persones assistents.

També va tenir lloc una dinàmica avaluativa participativa conduïda per Mireia Civís i Alex Egea. Primer es va respondre a un qüestionari en línia on es van recollir diferents respostes en relació a les preguntes: Quins beneficis penses que ha aportat a la teva entitat participar d’aquest grup de treball? i Creus que hi hauria d’haver algun grup de treball més o diferent?. Seguidament, en cinc grups heterogenis es va parlar i debatre a partir de dues preguntes: Quin sentit tenen els grups de treball del CIP? Com podem transformar els aprenentatges adquirits i transferir-los cap a altres agents educatius/la societat/enfora?. Després del debat, una persona representant de cada grup va lliurar el seu resum a la Secretaria tècnica del CIP per incorporar-ho al document de treball de la Jornada, que contribuirà a la preparació dels grups de treball de cara al curs vinent.

La Jornada es va tancar amb un breu parlament de Montserrat Potrony, qui va donar pas a les paraules de Mercè Beltran, cap d’Activitats i Comunicació de Sant Pau Recinte Modernista. Després de fer el comiat i la foto de grup, les persones que ho havien sol·licitat van poder gaudir de la visita als Pavellons de Sant Pau.

El Consell d’Innovació Pedagògica (CIP), impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, és una xarxa formada per més de 185 entitats compromeses amb la qualitat pedagògica i l’equitat, i compromeses en la construcció d’una ciutat educadora.

Compartiu aquest contingut