L'experiència d'organitzar activitats de lleure, adaptades a les condicions d'un estiu excepcional

Com estan vivint els infants i les famílies les activitats de lleure “100% estiu”, i com ha estat la coordinació de les entitats organitzadores amb els seus barris i equipaments del territori?

Aquests seran els dos eixos de la tercera i darrera trobada virtual amb l’equip de la Universitat de Girona (UdG), autor de la “Guia de suport i orientacions pedagògiques” :

  • Berta Espona, investigadora i pedagoga amb experiència com a monitora i directora de lleure, i coordinadora dels cursos de formació d’educadors i educadores en el lleure a la Fundació Esplai Girona.

De nou, la conversa comptarà amb valuoses intervencions de professionals del lleure que aportaran les seves experiències, i serà moderada per Sandra Gonzàlez, educadora social i pedagoga del programa de lleure educatiu i comunitari Baobab, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal d’Educació.

La cita serà el proper dijous 23 de juliol a les 18 h i es podrà seguir en obert a través del Twitter de Joventut.

 

Vídeos de les anteriors trobades (que ja compten amb 1240 visualitzacions!)

1A TROBADA (19 de juny de 2020)

  • Presentació virtual de dues guies de suport als monitors i monitores d’activitats d’estiu [Veure a Youtube]
  • En un estiu tan inusual com aquest, és especialment important que els monitors i les monitores comptin amb eines pràctiques per saber com “enriquir” les activitats des del punt de vista educatiu i com acompanyar emocionalment els infants i adolescents després de mesos de confinament a casa seva, en alguns casos en situacions molt dures. Per aquest motiu, l’Ajuntament va publicar dos nous recursos de suport pedagògic i suport emocional que busquen completar la formació que ja tenen els monitors i monitores amb determinats coneixements que aquest any es fan especialment necessaris.
  • La sessió es va iniciar amb la benvinguda del Regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramón Riera, i de la Comissionada d’Educació, Maria Truñó.

2A TROBADA (9 de juliol de 2020)

  • Compartim experiències entre professionals del lleure [Veure a Youtube]
  • Com esteu vivint les activitats d’estiu els i les professionals del lleure? Com us sentiu com a equip? Quines situacions us esteu trobant amb els infants, adolescents i joves que hi participen? S’han adaptat a la nova normalitat i les mesures que implica? Quines dificultats us trobeu en aplicar aquestes mesures? Què preocupa a les famílies?
  • La sessió va comptar amb les aportacions en diferit de membres de l’AEI Raval, l’Associació Joc Viu, CET10 i la Fundació Pare Manel.

 

Compartiu aquest contingut