Lliurats els guardons de la 10a edició dels Premis FP Emprèn

En un acte institucional celebrat dimarts 18 de juny de 2019, al CaixaForum Barcelona, es van lliurar els guardons, reconeixements i premis corresponents a la 10a edició dels Premis FPEmprèn organitzats des de la Fundació BCN Formació Professional (Institut Municipal d’Educació de Barcelona-Ajuntament de Barcelona) i que aquesta edició va comptar amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Social Business City Barcelona.

Un total de 259 nois i noies, de 33 centres de formació professional ubicats a Barcelona ciutat i també a la resta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, van participar durant el curs 2018-2019, en aquesta edició 10a edició dels premis FPEmprèn.

L’alumnat participant -de cicles formatius de grau mitjà i de cicles formatius de grau superior-, van presentar un total de 86 projectes a les diferents modalitats i categories: Premi Energia, sostenibilitat i medi ambient; Premi Salut, esport i benestar; Premi Educació, cultura i lleure; Premi Hoteleria i turisme; Premi Indústria; Premi Economia social i solidària i Premi Emprenedor.

10a EDICIÓ PREMIS FP EMPRÈN: PROJECTES GUANYADORS 

Premi Energia, sostenibilitat i medi ambient:
Premi que presenti millors optimitzacions de l’energia sostenible (energies renovables, eficiència, estalvi energètic, etc.) i consum eficient, ecològic i responsable.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  InAPP. Projecte d’Amós Pérez i Joaquim Codina, del CFGS de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma, de l’Institut Poblenou (Barcelona).
  Breu descripció: Aplicació que adverteix als cossos de bombers de possibles inundacions que hi poden haver a les comarques de Catalunya.
 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:
  Desert.

 Premi Salut, esport i benestar:

Premi que presenti millors iniciatives de promoció de la salut i potenciï accions relacionades amb el benestar de les persones.

 •  Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  RADIOLOGY SERVICES (planta de radiologia per a un hospital públic). Projecte de Gerard Roig, Judith Bouzas, Marc Ruiz, Neus Humà i Yvet Rodriguez, del CFGS Diagnòstic per la imatge de l’Escola Pia Nostra Senyora (Barcelona).
  Breu descripció: Empresa de serveis en l’àmbit del radiodiagnòstic que se centra en l’eficiència de les llistes d’espera alhora que proporciona un servei adaptat a la unitat de mama.
 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:
  METEOCHAIR. Projecte d’Adrià Gómez, Itziar Millán, Laura García i Xavier Auré del CFGM Farmàcia i Parafarmàcia, de l’Escola Solc Nou (Barcelona).
  Breu descripció: Empresa que dissenya diferents complements adaptables a una cadira de rodes convencional amb la finalitat de millorar i facilitar el dia a dia de les persones amb mobilitat reduïda.

 Premi Educació, cultura i lleure:

Premi al projecte que promocioni millors iniciatives educatives, culturals i del lleure.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  MELODY. Projecte de Cristina Moreno i Yanira Pérez, del CFGS Ensenyament i Animació Socioesportiva de l’Institut de Nàutica (Barcelona).
  Breu descripció: Creació d’una taula de Paddle Surf en la que s’incorpora un altaveu aquàtic que es farà servir de forma lúdica i vetllant per la seguretat del client. 
 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:
  BOOKEATER. Projecte de Conrad Cortinas, Crismeli Belén, Kacper Pawlowski, Sara Gomes i Shubham Sharma, del CFGM Activitats Comercials de l’Institut Joan Brossa (Barcelona).
  Breu descripció: App de lectura per a joves i adolescents que interactua amb els lectors per tal de mantenir l’interès pel llibre.

Premi Hoteleria i Turisme:

Premi al projecte que millor potenciï i contribueixi al desenvolupament sostenible del sector hoteler i turístic.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  CREPITAR. Projecte d’Iván Gámiz, del CFGS Direcció de Cuina i Direcció en Serveis de Restauració, de l’Escola Superior d’Hostaleria (Barcelona).
  Breu descripció: Creació d’un grill-bar amb oferta lúdica i gastronòmica de tapes que es basen en la cocció amb llenya i carbó.
 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:
  GARCIA’S FOODTRUCK. Projecte d’Alejandro García, del CFGM Activitats Comercials, de l’Institut Mediterrània (Castelldefels).
  Breu descripció: FoodTruck que ofereix productes 100% frescos i ibèrics de qualitat tant a nivell nacional com internacional. 

Premi Indústria:

Premi al millor projecte que aporti qualitat i millores tecnològiques aplicades als diferents sectors econòmics, contribuint a fer créixer la nova industria basant-se en la innovació, la tecnologia i el disseny.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  BIOKO HEALTH LABORATORY. Projecte de Carles Madurga, Jan Hagenaers, Òscar Romagosa, Roger Fontanals i Xavier Clos, del CFGS Laboratori Clínic i Biomèdic, de l’Escola Pia Nostra Senyora (Barcelona).
  Breu descripció: Creació d’un laboratori mòbil d’anàlisi i diagnòstic d’agents patògens a l’aigua de Guinea Equatorial amb la finalitat d’evitar l’elevat nombre de morts a causa de la contaminació de l’aigua.
 •  Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:
  GOODGEL. Projecte de Gerard Morgadanes i Kilian Sanmartí, del CFGM Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo, de l’Institut de Nàutica (Barcelona).
  Breu descripció: Producció sostenible de glaçons de gel de diferents gustos per complementar les begudes i els combinats.

Premi Economia social i solidària:

Premi al projecte amb millor clar component social i de millora de la qualitat de vida de les persones, amb l’objectiu de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis, d’obrir nous mercats amb futur i de treballar i promoure el cooperativisme i el benestar social de la comunitat.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  SESAI RESEARCH. Projecte de Diego Arcos, Ivan Sanchez i Nasya Ruz, del CFGS Automatització i Robòtica Industrial, de l’Institut Bernat el Ferrer (Molins de Rei).
  Breu descripció: Creació d’un robot solar que emmagatzema energia per alimentar micro-hospitals mòbils situats a països emergents i/o en zones en conflicte. 
 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Mitjà:
  Disabled World. Projecte de Blanca Rusiñol, Carla Romero, Marta Vall i Paula Padilla, del CFGM Atenció a Persones en Situació de Dependència, de l’Escola Sagrat Cor Sarrià (Barcelona).
  Breu descripció: Plataforma que ofereix serveis a empreses, centres educatius i famílies que tenen com a objectiu la millora de l’autonomia de persones amb diversitat funcional.

Premi Emprenedor:

Premi al projecte empresarial més viable, valorant la consistència i viabilitat del pla d’empresa.

 • Projecte guanyador del Cicle Formatiu de Grau Superior:
  DUETTO ESTUDIO TEXTIL. Projecte d’Adriana Civit i Allison Brown, del CFGS Art Tèxtil de l’Escola Massana (Barcelona).
  Breu descripció: Empresa que es dedica a la creació artesanal d’estampats atemporals i dissenys tèxtils personalitzats inspirats en la botànica.
 • Projectes guanyadors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (dos premis, per la qualitat i valor afegit que presenten):
  MECHANICAL ROLLER. Projecte d’Isaac Márquez, José Miguel Segura i Marcos Vargas, del CFGM Manteniment Electromecànic, de l’Institut Anna Gironella de Mundet (Barcelona).
  Breu descripció: Adaptació de l’estructura d’una màquina de costura per a persones amb problemes de mobilitat en extremitats superiors.
  TRIKDRIF MOTORS. Projecte d’Alex Castro i David Castillo, del CFGM Manteniment Electromecànic, de l’Institut Anna Gironella de Mundet (Barcelona).
  Breu descripció: Empresa que dissenya, munta i comercialitza els seus propis models de patinets elèctrics, amb l’opció de fer-se de manera totalment personalitzada.

Compartiu aquest contingut